Che Malambo in Orpheus

11 oktober 2016, om 20:00, Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Malambo, een verrassende mix van voetenwerk, ritmisch stampen, drums en zang is verzameld in een wervelende avond vol Argentijnse passie. De mannen van Che Malambo hebben deze dans, die begon in de 17e eeuw, weten om te zetten in een energieke theateravond vol passie, vurigheid en kwaliteit! De voorstelling is van 5 oktober t/m 22 oktober te zien door heel Nederland.

Maar liefst veertien Argentijnse gauchos gaan zorgen voor sensatie op het podium waarbij ze de sterren van de hemel dansen. Hierbij staan de de Zuid-Amerikaanse cowboytradities van de gauchos centraal. Naast het imposante voetenwerk, wat geïnspireerd is op het ritme van galopperende paarden, kenmerkt Malambo zich door het drumwerk van de traditionele Argentijnse Bombos en de wervelende Boleadoras. Het geheel mannelijke danssgezelschap vermaakt het publiek met een verrassende combinatie van percussie, dans en muziekspektakel.

De dans ‘malambo’ is ontstaan in de 17e eeuw toen de gauchos hun vaardigheden vertoonden in duels. Het draait om lenigheid, kracht, behendigheid en zapateo (een vorm van tapdans). De Franse choreograaf Gilles Brinas heeft ervoor gezorgd dat de vurige Malambotradities samengesmeed worden tot een enerverende show.

Praktische informatie
Che Malambo is van 4 oktober t/m 22 oktober te zien in verschillende theaters in Nederland. Meer informatie is te vinden op www.wereldtheater.com. Tickets voor Che Malambo zijn verkrijgbaar via de verschillende theaters.

DommelGraaf Theaterproducties – Internationaal, Dans

Het geheel mannelijke Argentijnse dansgezelschap Che Malambo prikkelt hun publiek met hun percussie, dans en muziekspektakel. Malambo is een verassende mix van precies voetenwerk, ritmisch stampen, drums en zang en komt recht uit het hart van de Gaucho’s (Zuid-Amerikaanse cowboys). Deze dansstijl begon in de 17e eeuw als duels waarin de lenigheid, kracht en behendigheid van de Gaucho’s werd getest. Naast het voetenwerk kenmerkt Malambo zich door het drumwerk van de traditionele Argentijnse bombos en de wervelende boleadoras. Che Malambo belooft een energieke theateravond vol passie, vurigheid en kwaliteit!

UPS’s
Verassende mix van precies voetenwerk, ritmisch stampen, drums en zang
Groot internationaal dansgezelschap

Wanneer
4 oktober 2016 t/m 22 oktober 2016 – Reizende voorstelling

Première
woensdag 5 oktober 2016 – Theaters Tilburg, Tilburg

Met
Che Malambo

Website:
www.wereldtheater.com

Video
https://youtu.be/X9xHmZJsOm4

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?