Christ lag in Todesbanden

22 april 2017, om 20:00, Grote Kerk Epe, Beekstraat 1A, Epe

Door Agenda

Op 22 april hoopt het Sweelinck kamerkoor uit Apeldoorn een concert te geven in de Grote Kerk in Epe. De titel van dit concert geeft al aan dat het draait om de bekende cantate (BWV 4) van Johann Sebastian Bach naar de tekst van Maarten Luther. Het is een waar opstandingslied. Christus heeft de dood overwonnen en Bach laat de blijdschap daarover in alle toonaarden horen. Tevens hoort u bewerkingen van M. Praetorius en J. Crüger op hetzelfde thema plus aanverwante delen van M. Franck en H. Schütz. En uiteraard zal J. P. Sweelinck niet ontbreken.

Het koor staat onder leiding van Marjon van der Linden, terwijl Gerben Budding het orgel van Abraham Meere bespeelt. Deze keer wordt de koorzang ondersteund door het in oude muziek gespecialiseerd strijkensemble Giardino Musicale van Elske Tinbergen, met Geert Rolfes als bassolist.

De avond begint om 20:00 en er is een pauze, waarbij u een kopje koffie/thee kunt gebruiken. De entree voor volwassen bedraagt €15,- ;voor jongeren (13-18jr) €7,50; kinderen mogen gratis naar binnen. Voor meer informatie zie http://www.sweelinck-kamerkoor.nl waar ook kaarten in de voorverkoop zijn te bestellen tegen een gereduceerde prijs.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?