Cinekid: Kinderfilmfestival in Gigant

18 oktober 2014 - 26 oktober 2014, Gigant

Door Redactie

Gigant

Het grootste film, tv en mediafestival voor de jeugd is weer los gebarsten: Cinekid! Het begint met een feestelijke opening in Amsterdam en vervolgens wordt het landelijke filmfestival voor kinderen door heel Nederland gevierd met Cinekid op locatie. Vanaf zaterdag 18 oktober is Gigant aan de beurt om omgebouwd te worden tot één groot kinderfilmfestival. Met de leukste kinderfilms, workshops en nog veel meer voor kinderen van 3-12 jaar! Een filmkaartje kost voor kinderen tot 13 jaar €5,- en de entree van een workshop bedraagt €7,- p.p.

In de week van 18 t/m 26 oktober wordt Gigant omgebouwd tot één groot kinderfilmfestijn. Gedurende deze week worden er verschillende kinderfilms gedraaid worden waaronder: “Hocus Pocus met Alfons Alfrink” (4+), “Levende Bezems”(9+), “Mother I Love You”(10+), “Believe”(8+), “Mijn mama is in Amerika en heeft Buffalo Bill ontmoet”(5+) en speciaal voor de allerkleinsten “Kleine Anna & de Lange Oom”(3+), met het licht aan en gedempt geluid.

Naast al deze nieuwe kinderfilms kunnen de kinderen ook meedoen aan twee workshops: 3D Avatarfabriek en Casting. Bij de workshop “3D Avatarfabriek” leren de kinderen hoe ze hun eigen bewegende avatar maken d.m.v. een eigen geknutseld voorwerp. Deze workshop wordt gegeven op dinsdag 21 oktober om 14:00 & 15:45 uur.

Bij de workshop Casting leren de kinderen zich te presenteren voor een echt Casting bedrijf namelijk Elske’s Kast. Vorig jaar is er bij deze workshop een nieuwe hoofdrolspeelster gevonden voor de film Apestreken. Dus, doe je best en misschien wordt jij nu wel ontdekt voor een nieuw kinderprogramma/film. Deze workshop wordt gegeven op donderdag 23 oktober om 14:00 en 15:45 uur. Let op! Het aantal plaatsen voor de workshops is beperkt, dus zorg dat je op tijd je kaarten besteld.

Tussen de films en workshops door hoeven de kinderen zich ook zeker niet te vervelen, want er zijn genoeg spelletjes, knutselmateriaal en kleurplaten om je creativiteit op los te laten.

Meer info over de films, workshops en voor kaarten: http://www.gigant.nl/ of kom langs bij de kassa van Gigant.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?