Citizenfour eenmalige vertoning + inleiding: Bits Of Freedom

4 oktober 2015 - 30 september 2015, om 15:15, filmzaal, Gigant

Door Redactie

Op zondag 4 oktober vertoont Gigant éénmalig de documentaire Citizenfour. In deze documentaire wordt het afluisterschandaal, dat werd ontdekt door Edward Snowden, van begin tot eind in beeld gebracht. Een inleiding wordt verzorgt door Daphne v.d. Kroft van Bits of Freedom. Bits of Freedom komt op voor privacy op het internet en heeft daar inmiddels al vele successen mee behaald. De voorstelling begint om 15:15 en kaarten kosten  €9,00. Kaarten kopen of reserveren? via www.gigant.nl

Laura Poitras maakt met Citizenfour haar trilogie over het Amerika na 11 september 2001 af. In januari 2013 ontving ze gecodeerde e-mails van een anonieme bron: ‘Citizen four’. Hij had bewijzen van grootschalige illegale afluisterpraktijken door de National Security Agency (NSA) en diverse buitenlandse inlichtingendiensten. Poitras filmde vanaf het begin de gesprekken met ‘Citizen four’: Edward Snowden. Een beklemmende documentaire over één van de meest spraakmakende schandalen van het afgelopen decennium.

Bits of freedom
Bits of Freedom komt op voor jouw vrijheid en privacy op internet. Door een combinatie van expertise en actie krijgen ze de politiek aan het luisteren. Zo maakte ze zich sterk voor netneutraliteit, zette ze internetvrijheid op de kaart tijdens verkiezingen en stopte ze de Buma-taks.

Betreft:     “Film Citizenfour in Gigant”
Datum:      zondag 4 oktober
Locatie:     filmzaal, Gigant
Toegang:   €9,00/ €8,00 voor vrienden van Gigant
Aanvang:  15:15 uur

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?