Classic Rock Show – Legends Never Die

17 januari 2013 - 3 januari 2013, om 20:00, Theater Orpheus - Rabobankzaal

Door Redactie

De  Classic Rock Show – Legends Never Die is op 17 januari in Theater en Congrescentrum Orpheus te zien.
een interview met de makers Willem Vogels en Ralle Rudnik

Jullie zijn al meer dan twintig jaar actief in het land van muziek. Waarom nu pas een Classic Rock Show?
Willem Vogels, een van de initiatiefnemers en praatgraag, gaat er eens goed voor zitten: ‘Je ziet dat mensen graag hun oude nummers horen, op een manier die toch verrast, maar wel weer herkenbaar. Ralle (de gitarist) en ik dachten dat we daar iets moois mee konden doen. Ralle kwam met het idee om het thema ‘als Beethoven nu zou leven, welke muziek zou hij schrijven’ te omarmen. En zo is de voorstelling een huwelijk tussen klassiek en rock geworden. Een thema dat bij veel rockgroepen heel goed past.
We hebben ook gekozen voor muziek van bands die niet meer in die samenstelling bestaan of kunnen bestaan. Deep Purple, Queen en Pink Floyd toeren niet meer, die zul je nooit meer zien!!.

Jullie gebruiken een ongelooflijke hoeveelheid licht.  Wilden jullie dicht bij de originelen blijven?
Wij hebben een fantastische partner, en gezamenlijk vonden we dat licht zeer belangrijk is bij een show als deze. Het moet het gevoel geven van de belevenis van een groot rockconcert. En dat is volgens ons gelukt.

De mensen stonden bij het laatste nummer op de banken mee te zingen. Hadden jullie dat verwacht?
‘Eerlijk gezegd niet nee. Dat de nummers goed en met energie worden gebracht, ja, dat weten we wel. En de violisten vinden het tof dat Mozart en Beethoven naar een breed publiek worden gebracht. Maar zo massaal meezingen, en dat in een theater. Onze boeker kwam vol ongeloof naar ons toe, hij werkt al twintig jaar in theaters en had zoiets nog nooit gezien. Maar natuurlijk reden te meer om het gewoon mee te beleven.’
Ralle verontschuldigt zich, hij moet naar een optreden in Keulen toe, samen met de oud-gitarist van Yes. Zij kennen elkaar goed en werken regelmatig met elkaar. Dus zo vreemd is het niet dat hij samen met Willem een van de initiatiefnemers van deze Classic Rock Show is.

De Classic Rock Show is op 17 januari te zien in Theater en Congrescentrum Orpheus Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?