CODA besteedt aandacht aan de ‘Week van de Alfabetisering’

3 september 2018 - 9 september 2018, CODA Bibliotheek & CODA Museum

Door Agenda

Ongeveer 2,5 miljoen mensen in Nederland hebben moeite met lezen, schrijven en digitale vaardigheden. Om dit probleem onder de aandacht te brengen, organiseert Stichting Lezen & Schrijven van 3 tot en met 9 september de ‘Week van de Alfabetisering’. CODA heeft die week zowel een besloten als een open activiteit op de agenda staan waarmee het belang van goed lezen en schrijven onderstreept wordt.

In Nederland zijn nog steeds (te) veel volwassenen die moeite hebben met lezen en schrijven. Hierdoor lopen ze tegen tal van problemen aan, zoals het vinden van werk en aangifte doen bij de belastingdienst. Daarnaast wordt bijvoorbeeld ook het opvolgen van een veiligheidsinstructie of het lezen van een bijsluiter bemoeilijkt. Laaggeletterdheid raakt onze samenleving: deze functioneert beter als iedereen daaraan actief kan deelnemen.

CODA onderstreept natuurlijk alle weken van het jaar het belang van goed lezen en schrijven, maar besteedt hier speciaal aandacht aan tijdens de ‘Week van de Alfabetisering’. Zo heeft maandag 3 september een taallunch en bibliotheekrondleiding voor genodigden van Stichting Da Capo plaats in CODA Centrale Bibliotheek. Daarnaast is er op vrijdag 7 september een gratis toegankelijke rondleiding door CODA Museum voor iedereen die (beter) Nederlands wil leren praten en verstaan: Welkom in CODA!

Vrijdag 7 september, 10.00 uur: Welkom in CODA!

Welkom in CODA! is er speciaal voor nieuwkomers die de Nederlandse taal beter willen leren praten en verstaan. Samen met een rondleider van CODA loop je door de tentoonstelling(en) in CODA Museum. Je krijgt uitleg bij verschillende kunstwerken en gaat daar samen over  praten. Zo kun je op een leuke manier jouw Nederlands met anderen oefenen. De gratis rondleiding op 7 september begint om 10.00 uur in CODA Café. Wil je hieraan meedoen, stuur dan  een mail naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl en zet daarin dat je je opgeeft voor ‘Welkom in CODA’. Je kunt ook bellen met Annemiek van der Horst (055-5268512).

CODA werkt deze week onder andere samen met EDIC (www.coda-apeldoorn.nl/edic). Meer over de ‘Week van de Alfabetisering’ is ook te lezen op www.weekvandealfabetisering.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?