CODA en De Levende Sollicitatiegids organiseren de Walk&Talk

19 mei 2014, van 09:30 tot 11:30, CODA Centrale Bibliotheek

Door Redactie

CODA

 

 

 

Gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden | 19 mei en 16 juni CODA Centrale Bibliotheek

Voor iedereen in de regio Apeldoorn die op zoek is naar een baan organiseren CODA en De Levende Sollicitatiegids de Walk&Talk: een gratis netwerkbijeenkomst voor werkzoekenden waar ontmoeten en leren van elkaar centraal staat. Walk&Talk is een initiatief van Debbie Heijne (De Levende Sollicitatiegids). Zij weet uit eigen ervaring wat er op je afkomt als je op zoek moet naar werk en hoe belangrijk een positieve benadering daarbij is. Op dit moment vinden Walk&Talk bijeenkomsten maandelijks plaats in Weert, ’s-Hertogenbosch en Amersfoort. Een pilot voor Apeldoorn staat gepland op maandag 19 mei en 16 juni. Deze bijeenkomsten hebben van 9.30 – 11.30 uur plaats in CODA Centrale Bibliotheek, ingang CODA Museum (Vosselmanstraat/hoek Roggestraat).

Werkzoekenden doen tijdens de Walk&Talk ideeën op voor hun zoektocht naar werk, herkennen zich in verhalen van anderen en krijgen praktische tips van Debbie Heijne. Tijdens de eerste bijeenkomst op 19 mei gaan die tips over het maken van een goed cv. Die ochtend kunnen deelnemers ook een gratis cv-check laten uitvoeren. In de tweede Walk&Talk op 16 juni worden tips gegeven met betrekking tot solliciteren via LinkedIn. Daarnaast leren deelnemers ook van elkaars ervaringen als het gaat om het maken van een goed cv, het gebruik van social media, netwerken of bij het opzetten van een eigen bedrijf.

CODA brengt met de Walk&Talk werkzoekenden in de regio met elkaar in contact. Aanmelden voor deze gratis netwerkbijeenkomsten kan via www.levendesollicitatiegids.nl inschrijven-walktalk. Informatie is ook te vinden op www.levendesollicitatiegids.nl of www.coda-apeldoorn.nl/walktalk.

Debbie Heijne, initiatiefneemster van Walk&Talk, moest begin 2013 solliciteren en zag het niet zitten om dat in haar eentje thuis te doen. “Ik schrok ervan hoe snel mijn wereld kleiner werd. Het kostte me daardoor veel moeite om positief te blijven. Met een WW-uitkering van maar drie maanden, zonder uitzicht op een bijstandsuitkering, moest ik juist zo positief mogelijk op zoek gaan naar werk. Deze ervaring was de start van de Walk&Talk.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?