CODA: Maand van de Geschiedenis

2 oktober 2017 - 31 oktober 2017, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar staat het actuele thema Geluk centraal:

is geluk alleen een product van deze tijd of zijn mensen altijd bezig het geluk te vinden? Om het antwoord op deze vraag te vinden duiken we samen de geschiedenis is: praat bijvoorbeeld mee aan de Verhalentafel, wandel langs het geluk van de familie Wegerif of verzegel je geluk met een 3D geprinte zegel. Duik de geschiedenis in en ontdek gisteren om vandaag te begrijpen!

De Verhalentafel van CODA is de plek om samen in een informele sfeer herinneringen op te halen, te delen en vast te leggen. Op donderdag 5 oktober staat de Verhalentafel in het teken van de wijk Kerschoten. We horen dan graag uw gelukkige (of ongelukkige) herinneringen. Wanneer u nog beeldmateriaal heeft, dan kunt u dit uiteraard meenemen om aan anderen te laten zien. De Verhalentafel heeft op donderdag 5 oktober plaats van 10.00 tot 12.00 uur in De Groene Hoven (Koninginnelaan 280, Apeldoorn). Aanmelden voor de Verhalentafel is niet nodig; de toegang is gratis.

Wandelend langs het geluk van de familie Wegerif
Ontdek tijdens een wandeling de sporen van geluk die de aannemers- en architektenfamilie Wegerif in Apeldoorn heeft nagelaten. Na een bezoek aan de historische paviljoens in CODA Centrale bibliotheek begint, onder de leiding van een gids van het Apeldoorns Gidsen Collectief, een bijzondere rondwandeling door het centrum. De rondleiding heeft plaats op zondag 1, 8, 22 en 29 oktober en start om 13.30 uur. Aanmelden is niet nodig, u bent van harte welkom!

Het Historisch Arrangement ‘Wandelend langs Wegerif’ heeft plaats op zondag 15 oktober en start om 13.30 uur. De kosten hiervoor bedragen € 9.- per persoon (dit is inclusief koffie of thee vooraf en een hapje en een drankje na afloop). Informatie over aanmelden kunt u vinden op www.coda-apeldoorn.nl/maandvandegeschiedenis

Geluk zoeken tijdens de Verhalenmiddag
Kom op woensdag 18 oktober naar de verhalenmiddag in CODA met verhalen voor de allerkleinsten, het hele gezin en verhalen speciaal voor volwassenen. Onze CODA Verhalenverteller neemt je samen met vertellers van het Apeldoorns Vertelgenootschap mee in geluk van toen en nu! Spannende avonturen en gelukkige momenten uit onze (regionale) geschiedenis. De Verhalenmiddag start om 13.30 uur in CODA Junior. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig.

VR Gelukszoekers
Word jij gelukkig door de plek van je dromen te bezoeken? Kom dan op 25 oktober naar CODA Centrale Bibliotheek. Iedereen vanaf 8 jaar is deze dag een gelukszoeker in CODA VRLab. Ontdek bijvoorbeeld plekken vol geluk uit onze geschiedenis in VR. Of bezoek die plekken op aarde waar je altijd al eens naar toe wilt. Deze activiteit is gratis toegankelijk en heeft plaats van 15.00 – 17.00 uur in CODA VRLab. Aanmelden is niet nodig.

Verzegel je geluk
Heb je een geheim dat je met iemand wilt delen? Of gewoon een mooie boodschap? Tijdens deze workshop leer je hoe je jouw boodschap in kalligrafie op papier schrijft. Vervolgens maken we met de 3D printer in CODA FabLab een zegel, zodat je jouw boodschap kunt verzegelen met een persoonlijke zegel. Dan kan niemand hem ongemerkt lezen! De workshop heeft plaats op woensdag 25 oktober om 14.00 uur. We verzamelen bij de balie in CODA Centrale Bibliotheek. Ook deze workshop is gratis en aanmelden is niet nodig.

Meer informatie over de Maand van de Geschiedenis?
Ga dan naar www.coda-apeldoorn.nl/maandvandegeschiedenis

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?