CODA museum doet mee aan de Gelderse Mueseumdag

24 oktober 2015, van 10:00 tot 17:00, CODA museum

Door Redactie

CODA Museum doet zaterdag 24 oktober mee aan de Gelderse Museumdag

Voor slechts € 1,- kunnen bezoekers de tentoonstellingen in CODA Museum bezoeken en meedoen met een gevarieerd programma | 24.10.2015 van 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens de Gelderse Museumdag op zaterdag 24 oktober is niet alleen de toegangsprijs voor CODA Museum verlaagd van € 10,00 naar slechts € 1,00 – ook zijn er die dag tal van activiteiten voor jong en oud! Zo is er een Meet & Greet met de ontwerpers van Gem Kingdom en kunnen kinderen meedoen met een speurtocht. De Gelderse Museumdag heeft plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis met als thema ‘Tussen droom en daad’. U vindt CODA Museum aan de Vosselmanstraat/hoek Roggestraat in Apeldoorn. 

Rondleidingen

In CODA Museum zijn de tentoonstellingen CODA Paper Art, Gem Kingdom, Prehistorische halssieraden en de kindertentoonstelling CODA Paper Art Junior te bewonderen. Deze kunt u op eigen gelegenheid bezoeken, maar u kunt ook deelnemen aan één van de gratis rondleidingen die om 12.00 en 13.30 uur gepland staan.

Ontmoet Gem Kingdom in CODA Museum

De Nederlandse ontwerpers Bernard Jongstra en Johanna Titselaar richtten in 1990 het sieradenlabel Gem Kingdom op. Tijdens de Gelderse Museumdag zijn zij aanwezig om een toelichting te geven op de gelijknamige overzichtstentoonstelling die nog tot en met 25 oktober in CODA Museum te zien is. Bewonder deze bijzondere expositie en luister naar de achtergrondverhalen die alleen zij u kunnen vertellen. Als kers op de taart ontvangt u een bon waarmee u korting krijgt op de sieraden van Gem Kingdom in CODA Winkel. U kunt op elk moment tussen 15.00 en 17.00 uur aansluiten. 

Speciaal voor kinderen

Met een voor deze dag gemaakte speurtocht kunnen kinderen spelenderwijs kennismaken met CODA, waarbij uiteraard een bezoek aan CODA Museum en CODA Junior is opgenomen. Op laatst genoemde plek in CODA Centrale Bibliotheek zijn niet alleen tal van boeken te vinden maar er kunnen ook de mooiste avonturen beleefd worden. Daar is ook de interactieve kindertentoonstelling Wondersporen te zien waarin kinderen een bijzondere ontdekkingsreis maken, op onderzoek uitgaan en ontdekken hoe de wereld in elkaar zit.  Op tal van prachtige verwonderingsplekken kunnen ze interactieve opdrachten maken waarbij ze verrast worden over hun eigen kunnen en ze het ondenkbare ontdekken.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?