CODA Museum en de Gelderse Museumdag

22 oktober 2016, van 10:00 tot 17:00, Coda Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn, € 1,-

Door Agenda

Voor slechts € 1,- bekijkt u de verschillende tentoonstellingen in CODA Museum en kunt u meedoen aan uiteenlopende activiteiten | zaterdag 22 oktober, 10.00 tot 17.00 uur

Tijdens de Gelderse Museumdag op 22 oktober is niet alleen de toegangsprijs voor CODA Museum verlaagd van € 10,- naar € 1,- maar er zijn die dag ook tal van activiteiten voor jong en oud! Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht door de Apeldoornse geschiedenis, er worden grenzen verlegd in de kindertentoonstelling Stokjong Piepoud en iedereen kan in CODA atelier in CODA Museum meebouwen aan een nieuw kunstwerk van oud speelgoed. De Gelderse Museumdag heeft plaats tijdens de Maand van de Geschiedenis dat dit jaar ‘Grenzen’ als thema heeft. U vindt CODA Museum aan de Vosselmanstraat/hoek Roggestraat in Apeldoorn.

Speurend op ontdekkingsreis door de geschiedenis van Apeldoorn | CODA Museum
Doe mee aan deze interactieve speurtocht en ga op reis door de Apeldoornse geschiedenis. Van de Tweede Wereldoorlog naar Vakantie op de Veluwe en verder…. Gewapend met een speciaal speurderskoffertje en een speurtocht kun je de geschiedenis van Apeldoorn op een speelse manier ontdekken. Met behulp van de aanwijzingen kom je in de verschillende paviljoens meer te weten over de Tweede Wereldoorlog, Apeldoorn rond 1900 en over vakantie op de Veluwe. Het start- en eindpunt is in CODA Museum.

Verleg je grenzen en word Stokjong Piepoud | CODA Junior
Wanneer ben je eigenlijk oud? Blijf je niet altijd een beetje kind, ook al ben je oma of opa? In de kindertentoonstelling Stokjong Piepoud in CODA Junior ontdek je wat oud en jong zijn eigenlijk is. Je kunt hier in het schaduwtheater spelen met de schaduwpoppen of op de grote voorleesstoel uit het boek Aan de kant, Ik ben je oma niet! zitten en dit boek in het groot beleven. Het boek gaat over jong zijn en ouder worden en in deze tentoonstelling kun je zelf ervaren hoe een Stokjonge of Piepoude opa of oma zicht voelt.

Maak tussen 14.00 en 16.00 uur een nieuw kunstwerk met jouw oude speelgoed |CODA atelier in CODA Museum
Speel jij met al het speelgoed dat je hebt of heb je misschien speelgoed over – waar je te groot voor bent geworden bijvoorbeeld? Of speelgoed dat toen ‘in’ was en waar je nu op uitgekeken bent. Misschien is het door het vele spelen wel kapot gegaan… Weet je nog waar je het meest mee speelde en met wie? Of van wie je het gekregen hebt? In CODA Museum is de tentoonstelling What Remains te zien die over verval gaat. Over dingen die overblijven en wat je daar nog mee kunt doen. Materialen waar niet meer naar omgekeken wordt, maar die soms nog verassend mooi zijn. Tijdens deze workshop gaan we samen van iets ouds iets nieuws maken: Neem jouw oude speelgoed mee zodat we het samen opnieuw in de schijnwerpers kunnen zetten en jouw speelgoed deel uit maak van een nieuw kunstwerk. Tijdens deze doorlopende workshop wordt het kunstwerk steeds verder aangevuld met ander speelgoed.

Meer weten?

Het volledige programma is te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/museumdag.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?