CODA Museum: In Gesprek Met…

29 oktober 2017, om 14:00, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

De Sieraadkunstenaars Van Grisgris

Sieraden verbeelden en verbinden wereldwijd tradities en verhalen, herinneringen en gewoonten. Dit wordt prachtig in beeld gebracht in de tentoonstelling GrisGris, tot en met 5 november te zien in CODA Museum. Curator Karin van Paassen interviewt op zondag 29 oktober vijf sieraadkunstenaars die vertegenwoordigd zijn in de tentoonstelling. Tussen de werken gaan zij met elkaar in gesprek over hun ervaringen en ideeën rondom het thema van de tentoonstelling; moderne tradities in sieraadvormgeving. De entree tot deze lezing is op vertoon van uw CODA pas, Museumkaart, Vriendenpas of een toegangskaart tot CODA Museum gratis. Aanmelden kan tot uiterlijk donderdag 26 oktober door een mail te sturen naar aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl.

GrisGris onderzoekt de herkomst, de waarden en de betekenis van traditionele sieraden in uiteenlopende culturen. Twaalf sieraadkunstenaars en zes studenten van de Maastricht Academy of Fine Arts and Design maakten met hun onderzoek en ontwerp een vertaling naar het heden. In GrisGris worden deze sieraden getoond samen met sieraden afkomstig uit het Wereldmuseum.

Curator Karin van Paassen interviewt Bas Bouman, Marit van Heumen, Tara Velting, Moniek Vierling en Kirsten Spuijbroeck over hun ervaringen en ideeën rondom het thema van de tentoonstelling en over keuzes die zij hebben gemaakt tijdens het maken van hun sieraad. Zo hebben sieraadkunstenaars Moniek Vierling en Marit van Heumen deelgenomen aan een uitwisseling naar Shanghai, waar eeuwenoude technieken en hedendaagse visie elkaar hebben ontmoet. Tijdens het gesprek vertellen zij meer over de ervaringen en inspiratie die deze uitwisseling heeft opgeleverd.

Aanmelden
U dient zich vóór vrijdag 27 oktober aan te melden via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl onder vermelding van ‘Interview GrisGris’, uw naam en het aantal personen. Op vertoon van uw CODA-pas, Museumkaart, Vriendenpas of uw toegangskaart tot CODA Museum is de toegang gratis. Kijk voor een overzicht van onze overige tarieven op www.coda-apeldoorn.nl/coda/tarieven/.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?