CODA Museum presenteert Papier in Beweging

19 september 2015 - 20 september 2015, CODA apeldoorn

Door Redactie

CODA Museum presenteert Papier in Beweging bij CODA Paper Art 2015 Papiermanifestatie op 19 en 20 september geeft kijkje in de keuken van de kunstenaar 

Papier en karton zijn relatief eenvoudige en goedkope materialen. In combinatie met traditionele en moderne technieken en de inspiratie van de kunstenaar tonen ze de oneindige mogelijkheden en zeggingskracht van het materiaal. Na een succesvolle editie in 2013 presenteert CODA Museum nog tot en met 25 oktober CODA Paper Art 2015. Een tentoonstelling die – letterlijk en figuurlijk – alle ruimte biedt aan de installaties, ruimtelijk werk en een bijzondere selectie sieraden van 42 (inter)nationale kunstenaars die papier en karton in hun werk centraal stellen.  

In het kader van deze tentoonstelling wordt op zaterdag 19 en zondag 20 september de manifestatie Papier in Beweging gehouden. Bezoekers ontdekken in CODA Museum de wereld van papier(pulp) en karton. 

De manifestatie Papier in Beweging in CODA Museum wordt georganiseerd met de Apeldoornse kunstenaars Mieke Veerkamp, Claudia Eikendal en Karla Kassenaar. Samen met Eva Kipp, Gerri Raap, Wietske Schoenmaker, Miriam Londoño en Bob Matthysen zijn ze in het weekend van 19 en 20 september in CODA Museum aanwezig. Zij zijn daar aan het werk, vertellen over hun inspiratie en werkmethoden, laten zien hoe bijzondere werken tot stand komen en delen ‘hun geheimen’ met de bezoekers. Zaterdag kunt u hen tussen 11.00 en 17.00 uur aan het werk zien; zondag zijn ze tussen 13.00 en 17.00 uur aanwezig. De kunstenaars maken allemaal op verschillende manieren gebruik van papier(pulp) en karton. Een aantal kunstenaars combineert papier en karton met andere materialen om hun werk een specifiek karakter te geven.

Kom tijdens Papier in Beweging naar CODA Museum, ontdek hoe bijzondere werken tot stand komen en bewonder eerder gemaakt werk van deze kunstenaars in de tentoonstelling. Ook is van 5 september tot en met 1 oktober werk van de aanwezige kunstenaars te zien in Studio 28 aan de Stationsstraat 28 in Apeldoorn. De galerie is geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 13.00 uur tot 18.00 uur.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?