coda plaatst interactieve multitouchtafel in het gemeentehuis van apeldoorn

12 juni 2013, Gemeente huis Apeldoorn

Door Agenda

http://www.flickriver.com/photos/fredfiets/sets/72157623653053945/

De geschiedenis van Apeldoorn onder úw vingers

CODA lanceerde vorig jaar samen met de partners in het Erfgoedplatform Apeldoorn www.geheugenvanapeldoorn.nl: een interactieve website met een schat aan informatie over de geschiedenis van Apeldoorn. Vergelijkbaar en ook interessant is www.mijngelderland.nl waarbij de provincie Gelderland het uitgangspunt is en waarop Apeldoorn uiteraard ook vertegenwoordigd is.

Beide sites staan nu samen op een multitouchtafel die vanaf 12 juni in de hal van het gemeentehuis van Apeldoorn staat. Op deze ‘tablet’ ter grootte van een tafelblad kunnen bezoekers op zoek naar hun eigen huis of straat in de gemeente Apeldoorn. Ook kunnen ze in vogelvlucht een virtueel bezoek brengen aan tal van Gelderse hoogtepunten, van de stadspoorten in Elburg tot de Romeinen in Nijmegen en van Flipje uit Tiel tot Huis Bergh in ‘s-Heerenberg. Iedereen kan naar hartenlust ‘grasduinen’ in de geschiedenis van zijn of haar eigen leefomgeving door kaarten in- en uit te zoomen, foto’s op te roepen of door een van de honderden markante locaties aan te klikken waarachter nóg meer verhalen, afbeeldingen en filmpjes te zien zijn. Uniek is dat historische kaarten geprojecteerd worden op een kaart in Google Maps.

Bent u in de buurt of moet u toch in het gemeentehuis zijn voor verlenging van uw pasoort of rijbewijs, neem dan gerust een kijkje. De multitouchtafel staat in ieder geval nog tot en met september in de hal van het gemeentehuis.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?