Collectieve acties in KEN-gebied

20 september 2016, om 19:30

Door Agenda

Isolatie en nieuwe cv?

In 2014 en 2015 hebben bewoners van Kerschoten en De Naald gezamenlijk isolerende maatregelen ingekocht. De bewoners die in 2015 meegedaan hebben, gaven KEN een 8,4 en de uitvoerende bedrijven een 8,1!

Nu gaat een derde ronde gezamenlijk isoleren van start. De deelnemers kunnen kiezen uit isolerende maatregelen als spouwmuurisolatie, isolatie van dak of vloer, nieuwe beglazing, nieuwe voor/achterdeur. Of een nieuwe cv-ketel of wellicht zonnepanelen? Iedereen krijgt een persoonlijke offerte, met eigen zaken en wensen als andere afwerking, zelf bepaalde werkzaamheden uitvoeren etc.

Voordeel is dat de buurt met elkaar een goede prijs-kwaliteitverhouding kan afdwingen bij de geselecteerde technische bedrijven. Vanuit KEN zijn met de bedrijven afspraken gemaakt over prijzen, kwaliteit en garanties. Daar zal steekproefsgewijs op gecontroleerd worden. Bij eventuele problemen kan een deskundige worden ingezet vanuit KEN.

Tevens ondersteunt KEN bij het aanvragen van de subsidie. Vanaf 15 september is het mogelijk om aanspraak te maken op de rijkssubsidie (de gemeentelijke subsidie –regeling is uitgeput).

Zonnepanelen op andermans dak

De nieuwe coöperatie Zon op K&N (Kerschoten en de Naald)  gaat voor mensen uit de buurt 140 zonnepanelen plaatsen op het dak van wijkcentrum De Groene Hoven. Er zijn nog enkele panelen te koop: meedoen kan vanaf een half paneel (€ 174,-).

Deelnemers (particulieren en bedrijven) moeten wonen in postcodegebieden 7311,7315, 7316, 7317 of 7345. Meedoen kan door minimaal een half paneel aan te schaffen. Deelnemers wekken zo hun eigen duurzame stroom op en krijgen gedurende 15 jaar korting op hun elektriciteitsrekening.

Voorlichtingsavond

U bent van harte welkom in wijkcentrum De Groene Hoven, Koninginnelaan 280,
op dinsdag 20 september:
19.30 uur collectieve inkoop
20.45 uur zonnepanelen op andermans dak

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met KEN-regisseur Marjolein Tillema, regisseur@kerschotenenergieneutraal.nl of telefoonnummer 06 – 5 28 28 625

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?