Compostdag voor inwoners Apeldoorn

19 maart 2016, van 10:00 tot 14:00

Door Redactie

Yke Ruessink

Samen met Circulus-Berkel en tal van vrijwilligers verzorgt de gemeente Apeldoorn ook dit jaar een compostactie. Op zaterdag 19 maart zijn inwoners van de gemeente op dertien locaties welkom voor het afhalen van compost; een bedankje voor het actief scheiden van het afval. Met de compostactie participeert de gemeente in de jaarlijkse Landelijke Compostdag.

In 2015 werd in de gemeente Apeldoorn meer dan 20 miljoen kilo groente- fruit- en tuinafval (gft) gescheiden ingezameld, gemiddeld 135 kilo per inwoner. Het gft werd vervolgens omgezet in groene energie en compost. Deze bodemverbeteraar bevat veel organische stof en voedt de bodem. Vermengd met aarde is compost een prima ‘meststof’ voor de tuin of een groen balkon. Door de gescheiden gft-inzameling is er sprake van minder CO2-uitstoot, lagere verwerkingskosten en worden grondstoffen gespaard.

Tijdens de Compostdag kunnen inwoners van de gemeente Apeldoorn maximaal vijf zakken gft-compost per huishouden afhalen. Dit op vertoon van de adresgebonden grofvuil- of milieupas. De 20-literzakken worden tussen 10.00 en 14.00 uur verstrekt op dertien locaties in de gemeente Apeldoorn. Voor alle locaties geldt: zolang de voorraad strekt.

De compostactie wordt georganiseerd door de gemeente Apeldoorn en Circulus-Berkel in samenwerking met tal van vrijwilligers van verenigingen en kerken. Meer informatie is tevens te vinden op www.circulus-berkel.nl

Uitdeellocaties Compostdag 2016
Apeldoorn: Felualaan, parkeerplaats Boschbad Accres
Apeldoorn: Foenix Kringloopcentrum, Aruba 6
Apeldoorn: Foenix Kringloopcentrum, Molenmakershoek 7
Apeldoorn: Parkeerplaats Kwantum, Europaweg 170
Apeldoorn: Parkeerplaats RK kerk St. Teresia, Haagwinde
Apeldoorn: Symfoniestraat 6, toegangsweg brede school Zuidbroek
Apeldoorn-Noord: Voormalige parking ModusLink, Boogschutterstraat t.o. nr. 60
Beekbergen: Gemeentewerf, Kerkeveld 22
Beemte: Dorpshuis Ons Huus, Beemterweg 25A
Hoenderloo: Hoek Speldermarkweg/Mr. Gangelweg
Hoog Soeren: Hoog Soeren 51
Loenen: Groenendaalseweg tegenover nr. 15
Uddel: Gemeentewerf, Aardhuisweg tegenover nr. 104

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?