Concert Apeldoorns Vocaal Ensemble van madrigaal tot chanson

2 oktober 2016, om 10:00, Kasteel Cannenburch, Maarten van Rossumplein 4, Vaassen, € 15,00 per persoon. inclusief kopje koffie of thee.

Door Agenda

Choral Dances: van madrigaal tot chanson

Een afwisselend a capella programma met Italiaanse, Engelse, Franse en Nederlandse madrigalen, chansons, liederen. Daarbij zijn meerdere hoogtepunten te vinden: o.a. in twee liederencycli. Britten: Choral Dances en Chansons Francaises van F. Poulenc. De dansliederen van Britten zijn geschreven als onderdeel van een veel grotere opera bij de opening van de Queen Elisabeth Hall in Londen.

De opera wordt nooit meer uitgevoerd, maar de liederen zijn juweeltjes.
De chansons van Poulenc blinken uit in hun schitterende en soms ook humoristische arrangementen voor diverse bezettingen, waarbij ook enkele alleen voor mannen. Elk couplet van een lied is weer anders en bijzonder getoonzet. Daarbij creëert Poulenc ook in elk van de acht chansons een andere sfeer, waardoor de luisteraar zich niet zal vervelen.

Daarnaast hebben we een bijzonder humoristisch werk van Janequin op de rol staan: Les cris de Paris.
Wil je weten wat er op de markt van Parijs allemaal door elkaar geroepen wordt om de spullen aan de koper te slijten? Kom dan kijken en luisteren naar het Apeldoorns Vocaal Ensemble. Muziek en theater!

Een concert met een afwisselende rijkdom aan stijlen, talen en klanken.

Het koor voert dit concert op zondag 2 oktober 2016 twee keer uit:
’s-ochtends op Kasteel Cannenburch in Vaassen om 10.30 uur,

Koffieontvangst vanaf 10.00 uur.
Entree concert: € 15,00 per persoon. inclusief kopje koffie of thee. Er is plaats voor 75 personen. Het concert gaat door vanaf 25 reserveringen.
Reserveren via: www.glk.nl/cannenburch
‘s-middags in Ugchelen om 16.00 uur

Kapel Caesarea
Hoenderloseweg 108
7339GK Ugchelen.
Toegang € 10,- CJP/CKV €5,-
kinderen tot 12 jaar gratis
www.apeldoornsvocaalensemble.nl

Het Apeldoorns Vocaal Ensemble is een kamerkoor dat bestaat uit ca. 25 enthousiaste en gevorderde amateurkoorzangers. Het plezier van samen muziek maken staat voorop. Tegelijk wordt er hard gewerkt aan goede en serieuze voorbereiding op de te geven concerten. Vanaf het begin in 1979 staat het koor onder de inspirerende leiding van dirigente Thea Endedijk-Griffioen.

Het repertoire wordt gekozen uit zowel geestelijke als wereldlijke muziek vanaf ongeveer 1500 tot heden. Er wordt veel a-capella gezongen, maar ook zingt het koor geregeld met begeleiding van orgel, continuo of een klein ensemble.
Eén tot twee keer per jaar geeft het koor een concert in Apeldoorn en herhaalt dat in een van de omliggende plaatsen.

Meer weten? Belangstelling om mee te zingen?
Bezoek onze site: www.apeldoornsvocaalensemble.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?