Concert Cam Penner in Kröller-Müller Museum

24 november 2012, van 13:30 tot 14:30, Kröller-Müller Museum

Door Redactie

In het eerste weekend van Vincent is back – deel 1: geboortegrond, op zaterdag 24 november (13.30-14.30 uur), presenteert het museum een bijzondere, muzikale gast: Cam Penner (begeleid door Jon Wood). Deze Canadese singer-songwriter onderbreekt zijn Europese tour voor een bezoek aan de tentoonstelling én een intiem optreden in het Informatiecentrum.

Penner is een groot fan van het werk van Van Gogh en herkent zichzelf in de manier waarop deze zich (met name ook in deze eerste periode) liet inspireren. Ook in zijn eigen liedjes klinkt de ‘geboortegrond’ door, vertaald in scherpe observaties en persoonlijke ervaringen, vooral ook met de minder bedeelden op deze aarde. Cam Penner werkte in een Amerikaans daklozenopvangcentrum, in gaarkeukens en in een blijf-van-mijn-lijf-huis, waar hij een luisterend oor had voor iedereen die zijn verhaal kwijt wilde. ’s Avonds verwerkte hij deze ervaringen in nieuwe liedjes en muziek. Hoewel de verhalen soms zwaar zijn, blijft de toon altijd hoopvol en positief. Over zijn laatste CD (Gypsy Summer) zegt hij: Gypsy Summer is full of hope. It’s full of love. It’s electrifying and provoking. It’s full of everything we should be looking for, not only musically, but in life.

Het concert wordt georganiseerd in samenwerking met LDM Bookings/Lucky Dice Music en is gratis toegankelijk voor bezoekers met een geldig entreebewijs voor Het Nationale Park De Hoge Veluwe en het museum.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?