Concert Mind the Gap in Artcafé SamSam

30 augustus 2012, van 21:00 tot 22:30, Artcafé SamSam

Door Redactie

Mind the Gap

De redactie van Apeldoorn Direct krijgt veel ingestuurde berichten van optredens, exposities, evenementen en meer. Voor dergelijke initiatieven hebben we in onze agenda altijd wel ruimte. Soms zit er wel eens een bericht tussen die net iets meer vertelt dan alleen datum en tijd. Zo ook de band Mind the Gap. Een bijzonder verhaal van een band met Apeldoorns bloed.

Op een broeierige avond in Slowakije, nazomer van 2011, troffen de bandleden van Mind the Gap (MtG) twee zigeunermuzikanten. Gitarist Gyorgy Lakatos en zijn oom en violist Steve. Met een fles palinka op tafel werd het een feestelijke jam waar muziek van Mind the Gap, verschillende covers en gipsy-thema’s in elkaar versmolten. Nog nooit hadden ze zo goed gespeeld, dachten de muzikanten, totdat ze de opnames van hun smartphones gingen beluisteren.

Virtuoos was het toch niet, maar toch zaten er inspirerende stukjes tussen. Via Facebook hield MtG contact met Gyorgy, die afkomstig is uit Budapest, maar tegenwoordig in Florida woont en daar een beroemde gitarist is met zelfs eigen tv-shows. Via internet zijn het afgelopen jaar ook ideeën uitgewisseld om bestaande en nieuwe nummers van Mind the Gap wat meer zigeunergevoel te geven. Het project Mind the Gipsy was geboren.

Geïnspireerd hierdoor begon de band met het project Mind the Gipsy, waarbij de muzikanten willen rondzwerven door verschillende traditionele muziekstijlen als zigeunermuziek, Cubaanse Son, Klezmer, Flamengo, Cajun en meer, om op die manier tot versmeltingen te komen met hun eigen Nederlandstalige pop en covers van onder andere Radiohead, U2 en Snow Patrol. Eind augustus 2012 gaat de band weer naar Slowakije om veel muziek te maken. Tevens is Slowakije het  vertrekpunt van verschillende optredens komend najaar.

Bij deze inspirerende rondreis gaan ze samen werken met verschillende beroepsmuzikanten, zoals contrabassist Tis Marang (Arnhem), gitarist Jurgen Rijkers (Arnhem) en violist Bert Smits (Apeldoorn). Allen bekend in onder andere de Klezmer-scene en muziekvrienden van MtG-accordeonist Harm van de Berg in onder andere Mazzeltov. En misschien kruisen hun paden nog eens met die van Gyorgy en zijn oom Steve…

Kortom: Mind the Gap is een akoestische  pop-rock band die naast veel eigen, meestal nederlandstalige,  nummers ook covers spelen, maar dan wel op hun heel eigen manier.

Voordat dat ze naar Slowakije gaan, zijn ze eerst nog te zien en te beluisteren in ArtCafé SamSam.
Op donderdag 30 augustus. Entree 5 euro.

De basisformatie van Mind the Gap bestaat uit:

Gerwin ten Hove, percussie (Harderwijk)
Harm van de Berg, accordeon (Apeldoorn)
Wijnand Sukkel, gitaar (Harderwijk)
Wim Raaijen, zang (Harderwijk)

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?