Concert Sweelinck Kamerkoor

10 oktober 2015 - 9 september 2015, om 20:00, Vaassen

Door Redactie

Op 10 oktober hoopt het Sweelinck Kamerkoor uit Apeldoorn een concert te geven in de Tabernakelkerk te Vaassen. Het is een z.g. ‘English concert’ met werken uit de Engelse Romantiek, geschreven door componisten, vaak met de dagelijkse Evensong als aanleiding.

Deze rijke traditie van de Evensong is nog steeds in veel prachtige kathedralen in Engeland te vinden. Niet alle componisten van dit concert zijn van Engelse origine. Mendelssohn was een Duitse componist die Engeland diverse keren heeft bezocht. Andersom reisden Parry en Stanford naar Duitsland voor hun eigen muzikale verdieping. Het gaat in dit concert om composities die weliswaar in Engeland zijn ontstaan, maar gecomponeerd zijn door een breed palet aan componisten. Uiteraard ontbreekt de samenzang niet en we beginnen de avond samen met het majestueuze ‘Praise to the Holiest in the height’.

Gerben Budding bespeelt het mooie Engelse Forster & Andrews orgel van deze kerk. De muzikale leiding ligt in handen van Marjon van der Linden. De avond begint om 20:00 uur en er is een pauze, waarbij u een kopje koffie/thee kunt gebruiken. De entree voor volwassenen bedraagt € 12,50; voor jongeren (13-18jr) € 7,50 en kinderen mogen gratis naar binnen.

Voor meer informatie zie http://www.sweelinck-kamerkoor.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Concert

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?