Connie Palmen en Maarten van Rossem tijdens de Boekenweek in CODA

13 maart 2016 - 16 maart 2016, CODA Apeldoorn

Door Agenda

 

De Boekenweek heeft dit jaar plaats van 12 tot en met 20 maart en uiteraard besteedt CODA hier uitgebreid aandacht aan. Met de mooiste boeken, maar ook met een interview met Connie Palmen en een avond met en door Maarten van Rossem. Het thema hangt dit jaar samen met de Frankfurter Buchmesse 2016 waar Nederland en Vlaanderen samen gastland zijn. Onder het motto ‘Was ich noch zu Sagen hätte’ richt de Boekenweek zich op grote buur Duitsland. Met dit motto als uitgangspunt geeft CODA graag het woord aan Connie Palmen en Maarten van Rossem.

Zondag 13 maart wordt Connie Palmen geïnterviewd door CODA directeur Carin Reinders waarin het natuurlijk gaat over Jij zegt het – haar nieuwste aangrijpende roman over de liefde en de dood. Een boek waarin Palmen de in 1998 overleden Ted Hughes een stem geeft en hem terug laat kijken op zijn huwelijk en op zijn leven. Hughes heeft in talloze biografieën de status van verrader en moordenaar gekregen; hij heeft altijd gezwegen – tot nu toe. En in die drie woorden die op de achterkant van het boek staan, is het motto van deze Boekenweek prachtig gevangen.

Maarten van Rossem is behalve Nederlands bekendste historicus en Amerikadeskundige ook een veelgevraagd commentator op radio en televisie. Hij is, zoals hij zelf zegt “nogal tegendraads en tamelijk intelligent” én een enthousiast spreker. Woensdag 16 maart vertelt hij in CODA onder andere over zijn boeken De Verenigde Staten in de twintigste eeuw en Drie Oorlogen dat over de Eerste en Tweede Wereldoorlog en de Koude Oorlog gaat. Van Rossem verwerkt het thema Duitsland met groot gemak en al improviserend in deze interactieve lezing.

Kaarten zijn vanaf 29 februari te koop in de CODA vestigingen en bij Nawijn & Polak. Meer informatie over deze activiteiten is vanaf eind februari te vinden op www.coda-apeldoorn.nl/boekenweek, Facebook en Twitter.

Gratis Boekenweektas en Boekenweekmagazine voor CODA leden

CODA leden kunnen tijdens de Boekenweek een kekke Boekenweektas en het Boekenweekmagazine bij een van de CODA vestigingen afhalen. Gasthoofdredacteur van dit magazine is Esther Gerritsen, schrijver van het Boekenweekgeschenk Broer.

De Boekenweek is het literaire hoogtepunt van het jaar. De Openbare Bibliotheken grijpen dit evenement aan om de mooiste boeken te presenteren die zij in huis hebben. De Boekenweek heeft dit jaar plaats van zaterdag 12 tot en met zondag 20 maart.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?