Cora Burggraaf & Ruysdael Kwartet

26 november 2016, om 20:15, Paleisconcerten, Loseweg, Apeldoorn, € 27,50, t/m 30 jaar

Door Agenda

Het Ruysdael Kwartet heeft zich sinds haar oprichting in 1996 weten te vestigen in binnen- en buitenland. Ze traden op talloze concerten en festivals op, wonnen talloze prijzen. Het Ruysdael Kwartet speelt naast klassiek repertoire regelmatig werk van hedendaagse componisten.

Bovendien werkt ze regelmatig samen met prominente gastmuzikanten zoals Raphael Wallfisch, Gavriel Lipkind, Johannette Zomer en Lavinia Meijer.
Deze avond laat het kwartet zich vergezellen door mezzosopraan Cora Burggraaf.

Een bijzondere samenwerking met vooral hoogtepunten uit het Duitse en Franse Liederenrepertoire. Bij Berlioz vormden zijn grote liefde voor poëzie, een haarfijn gevoel voor dramatiek en een natuurlijk talent voor goede en pakkende melodieën een uiterst vruchtbare voedingsbodem voor zijn ‘midzomer-nachtliederen’.

Les nuits d’été vragen om een sopraan met de stemomvang en de dramatiek van opera-achtige allure, gekoppeld aan een sterk gevoel voor lyriek en poëzie. Kortom, precies het terrein waarop Cora Burggraaf excelleert. De bewerking voor strijkkwartet en sopraan werpt nieuw licht op deze romantische en uiterst expressieve liederen. Ook de zeer expressieve Kurt Weill krijgt in deze intieme bezetting nieuwe karaktertrekjes.

Cora Burggraaf & Ruysdael Kwartet:
Joris van Rijn, viool
Emi Ohi Resnick, viool
Gijs Kramers, altviool
Jeroen den Herder, cello
Cora Burggraaf, mezzosopraan

Zaterdag 26 november 2016, 20:15 uur
Entree (incl. pauzedrankje): € 27,50, t/m 30 jaar € 13,75
Programma: o.a. Berlioz, Weill

stichtingpaleisconcerten

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?