Creatieve industrie inspiratieavond

8 maart 2017, van 19:00 tot 20:45, Het Koelhuis, Coenenstraat 1, Zutphen

Door Agenda

Dit schooljaar heeft Aventus een succesvolle start gemaakt met de nieuwe Creatieve industrie sector. Deze sector biedt studenten een breed aanbod aan creatieve en innovatieve opleidingen. Vanaf komend schooljaar voegt Aventus hier een nieuwe opleiding aan toe: Technicus Human Technology.

Om kennis te maken met de mbo-opleidingen van de Creatieve industrie nodigt Aventus leerlingen van het voortgezet onderwijs en andere geïnteresseerden uit voor een inspiratieavond op woensdag 8 maart. Tijdens deze avond kunnen aanwezigen interactieve workshops volgen over de nieuwe opleiding Technicus Human Technology én ook over de domeinen Media, Dans, Ruimtelijke vormgeving, Interieuradvies of Game-/Appdeveloper.

Inspiratieavond op 8 maart
De inspiratieavond is erop gericht om leerlingen samen met hun ouders/verzorgers op een originele manier kennis te laten maken met de verschillende creatieve opleidingen. Door het volgen van workshops maken leerlingen op een praktische manier kennis met opleidingen en ontdekken zij of deze opleidingen bij hen passen.
Ook zal informatie worden gegeven over de kansen en mogelijkheden na afronding van de studie. Bovendien is er gelegenheid om docenten, (oud) studenten en bedrijven ter plekke aanvullende vragen te stellen.

Creatieve industrie
Onder de noemer “Creatieve Industrie”, heeft Aventus een aantal opleidingen samengebracht binnen het domein van Creatieve technologie & Media, Moderne dans, Fashion & Vormgeving en ICT.
De creatieve industrie is één van de snelst groeiende sectoren in Nederland. De sector biedt banen voor jongeren die nieuwsgierig, creatief en vooruitstrevend zijn. Tijdens hun opleiding worden studenten gestimuleerd om gezamenlijk, zelfstandig en in teamverband, slimme en innovatieve producten te ontwikkelen.

Praktisch
De inspiratieavond vindt plaats op woensdag 8 maart a.s., van 19:00 uur tot 20.45 uur.
Aanmelden voor deze avond is mogelijk via www.aventus.nl/inspireer-mij
Locatie: Het Koelhuis, Coenenstraat 1 te Zutphen. Parkeren is mogelijk op het terrein naast het pand.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?