Creatieve Workshop Speksteen

11 juli 2020, van 13:00 tot 16:30, Fluitersweg 34, Apeldoorn-Noord Wenum Wiesel, €40.-

Door Ben Eggermont

Creatief met steen! Maak je eigen unieke beeldje bij een workshop speksteen bewerken.

Beeldhouwster Barbara Pijnappel maakt 33 jaar beelden, waarbij ze werkt met klei, was, brons en steen en heeft veel geëxposeerd in binnen- en buitenland. Zij heeft een kleine beeldentuin-atelier-galerie aan de Fluitersweg 34 aan de rand van Apeldoorn-Noord en Wenum Wiesel, waar zij de laatste 16  jaar workshops speksteen bewerken en boetseren geeft.

Zaterdagmiddag 11 juli a.s. wordt een workshop speksteen met open inschrijving gehouden in Barb’s Beeldentuin-Atelier. Ervaring is niet nodig om je eigen unieke beeldje te maken. U kunt gebruik maken van professioneel gereedschap om deze zachte steen om te vormen tot een beeldje. Er is keus in het atelier uit diverse kleuren speksteen.

Docente is Apeldoorns beeldhouwster Barbara Pijnappel, met meer dan 30 jaar ervaring in het maken van beelden in steen en brons. Met ingang van 1 juni 2020 kunnen er max. 6 personen tegelijk een workshop volgen. Bij de workshop krijgt u een mondmasker en u wordt verzocht 1,5 meter afstand te bewaren.

Inspiratie en creativiteit ontstaan vaak als vanzelf tijdens de workshop. Voorbeelden worden getoond en hoe je met het gereedschap en afwerkingsmaterialen omgaat. Verschillende benaderingen zijn mogelijk, figuratief en abstract. Een eigen idee uitwerken, mooie vormen in de steen maken of intuïtief werken. Bedenk dat het bij het maken van een beeldje gaat om het maken van vormen en structuren.

De stukken speksteen zijn wat kleiner en zijn daarom ideaal om in een middag een beeldje van te maken. Het is niet hakken, daar is deze steensoort te zacht voor. Gewerkt wordt er aan tafels, liefst buiten in de tuin als het weer het toe laat, maar anders binnen.

De workshop is excl. een steen en incl. gebruik van professioneel gereedschap en afwerkmaterialen en duurt van 13.00-16.30 uur. Het lukt vrijwel iedereen in een middag een beeldje te maken. Er werden al veel mensen enthousiast en gingen na afloop met hun unieke zelf gemaakte beeldje naar huis. Kosten: Contant € 40,- p.p. incl. btw. ER IS GEEN PINAUTOMAAT AANWEZIG. Bij de workshop inbegrepen is koffie/thee en een koek.

Barb’s Beeldentuin is een beetje een ‘wilde’ tuin, die diertjes vriendelijk is ingericht en beplant met verschillende heesters, bloemen, kruiden, fruitbomen + struiken. Er is een kleine vijver met kikkers.

Info en aanmelden staan op www.barbsgallery.com

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?