Cubaanse oogstmaand van Volver

14 september 2014 - 3 september 2014, om 13:30, Beekbergen

Door Redactie

© Volver

Projectkoor voor Zuid-Amerikaanse muziek zingt Cubaanse liederen bij Radio Kootwijk, in Beekbergen en in Arnhem VOLVER, projectkoor voor Zuid-Amerikaanse muziek brengt deze septembermaand het programma Lagrimas Negras (Bittere Tranen).

Cubaanse liederen: trieste levensverhalen, vreugdevol verpakt als swingende dansmuziek. Zoals gebruikelijk kiest VOLVER daarvoor bijzondere locaties, als Radio Kootwijk, het A-Ford museum in Beekbergen en De Zoeten Laboratorium (bedrijventerrein Arnhems Buiten). In het voetspoor van de legendarische Buena Vista Social Club zingt het koor verschillende muziekstijlen als son, danzón, bolero, cha-cha-cha en guaracha. VOLVER krijgt hierbij steun van een stuwend zevenkoppig orkest met contrabas, percussie, trompet, dwarsfluit, gitaar en tres (Cubaanse gitaar).

Lagrimas Negras is een uniek project met speciaal voor dit koor gemaakte arrangementen, waarbij ook de individuele kwaliteiten van de zangers volop aan bod komen. Enkelen zingen een lied solo, anderen een duet of trio of anderszins in kleiner verband.

VOLVER bestaat uit zangers uit de regio Apeldoorn, Arnhem, Dieren en Deventer. De muzikale leiding is in handen van projectleider Gerard Schoren, die ook de arrangementen maakte.

Concertinformatie:

Zondag 14 september (Open Monumentendag) bij Radio Kootwijk, aanvang 13.30, 14.30 en 15.30 uur (verkort programma). Zaterdag 20 september in Beekbergen, A-Ford museum, Tullekensmolenweg 39, aanvang 20.00 uur en zondag 21 september in Arnhem, De Zoeten Laboratorium, Utrechtseweg 310 (bedrijventerrein Arnhems Buiten); aanvang 15.00 uur. Op deze locatie is deelname aan een aan- of afsluitend buffet mogelijk. Op 1 oktober (Beekbergen) en 4 oktober (Arnhem) start de reprise van het succesvolle kerstproject Navidadau. Voor info en aanmelden zie website.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?