Cultureel Café 10 april in Gigant

10 april 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Het Cultureel Café op 10 april en Cultuur bij je Buur, 13 en 14 mei aanstaande, geven publiek de mogelijkheid veel (amateur)kunstenaars te zien en te beluisteren. Waar je bij de één naar allerlei verschillende, verrassende plekken kunt om te genieten, doet het Cultureel Café dat op haar vaste plek in Gigant.
Alweer de laatste voorstelling van dit seizoen.

Als vanouds starten we de avond met dans: de Orientatieklas van dansschool Danstique. Lucie Bremer besteedt met haar team veel aandacht aan klassiek, caractere, creatief en improvisatie. Er is een mogelijkheid tot auditie voor een dansvakopleiding en vanaf 11 jaar is spitzentechniek mogelijk, in samenwerking met een fysiotherapeut.

Gonny de Weerd komt praten over haar fascinatie voor mensapen. Zij schildert ze al sinds 2009, vooral in olieverf. “Mensapen zijn onze soortgenoten en het is verschrikkelijk dat ze bedreigd worden met uitsterven”. Met haar schilderijen wil ze laten zien dat deze schitterende dieren het waard zijn om te beschermen.

Mitchell van Kleef, een jonge singer-songwriter uit Apeldoorn hebben we eerder in het Cultureel Café gehad.
Hij is met heel veel nieuwe projecten bezig, zoals de rol van Jesus zingen in Jesus Christ Superstar van de University of Twente. En dan ben je nog maar 20 jaar!

Pauze, tijd voor een drankje.

Mari van Helvoort, één van de organisatoren van Cultuur bij je Buur komt vertellen wat Apeldoorn 13 en 14 mei aanstaande kan verwachten. Vorig jaar waren er muzikanten, bandjes en koren met pop-, klassieke- en jazzmuziek. Er waren verhalenvertellers, theatermakers, schilders en te veel om op te noemen.

En een voorproefje: Song for you laat zich inspireren door de verhalen van anderen. Met mooie melodieën, bijzondere woordvondsten en twee heerlijke stemmen toveren ze elk verhaal om tot een prachtig muzikaal portret.

Als afsluiter van de avond hebben we cabaret van 3KoTeBoeBo, heerlijke absurde humor van 3 heren die in het oosten van het land volle zalen trekken. Een korte impressie van hun show waarbij het publiek de hele avond adrenaline te kort komt door hun gierende humor. Waar het over gaat? Zelf zeggen ze dat maar weinig mensen een avondje kunnen navertellen. Ze hebben het overigens wel overleefd.

Wij hopen u weer van harte te mogen ontmoeten in het Cultureel Café, maandag 10 april om 20.00 uur in de Theaterzaal van Gigant.

In de theaterzaal zijn 170 plaatsen, om zeker te zijn van een plaats in de zaal zullen vanaf 2 weken voor de voorstelling gratis kaarten afgehaald kunnen worden aan de balie van Gigant. Maximaal 3 kaarten per persoon.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?