Cultureel Café

14 september 2017, om 20:00, Gigant Cultureel Café, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Nu de vakantie toch echt voorbij is mogen we ook weer starten met een nieuw seizoen Cultureel Café in Gigant, markant in cultuur. Dezelfde tijd, dezelfde zaal en eenzelfde vertrouwde voorstelling met zang, dans en een praatje.

Wij hebben er zin in!

Een fantastisch spetterende opening vanavond. Felicia ten Have is een jonge, serieuze paaldanseres die Apeldoorn letterlijk aan haar voeten wil hebben liggen. Ze studeert in Utrecht maar geeft les in Apeldoorn en zorgt ervoor dat paaldansen steeds bekender wordt, nu ook in het Cultureel Café.

Aad van der Waal was meer dan twintig jaar de geestelijk vader van Theater Merlijn, waar hij theaterlessen gaf. Toen het theater een paar jaar geleden ophield te bestaan, ging Aad zich nog meer op het schrijven van theaterstukken, liedjes en gedichten toeleggen dan hij al deed. Hij komt ons laten horen waarom hij sinds januari 2017 de nieuwe stadsdichter van Apeldoorn is.

Bjørn-Olle is een apeldoornse singer songwriter. Leonard Cohen, Ben Howard en Bon Iver zijn de grootste inspiratiebronnen voor zijn eigen muziek. De poëtische teksten zijn autobiografisch en gaan vooral over sociale barrières, welke zeer algemeen herkenbaar zijn. De gitaarmuziek is gelaagd, en enigszins meditatief (psychedelisch), mede door de pedaal effecten, verschillende gitaartechnieken en repeterende maar progressieve vorm. Hij hoopt enige catharsis bij sommige mensen teweeg te brengen in deze moeilijke tijden.

Adam van Donk en Astrid Ufkes zijn in 2016 een bijzondere samenwerking aangegaan. Astrid, de fotografe, het oog, deelde wekelijks haar fotografische beelden, in zwart-wit of in kleur met Adam, de verteller, het oor, die gaf zijn visie, letterlijk wekenlang als kortverhaal, beeldend aan haar terug. Tezamen vormen ze volgens Astrid een ‘magisch realisme’. Zo ontstond het gezamenlijke boek CONTRASTEN Oog om oor: 13 fotografische beelden en 13 verhalen.

Pauze, tijd voor een drankje.

Het Apeldoorns Cither Ensemble String Music is een groep enthousiaste muzikanten die cithers, dwarsfluit en diverse blokfluiten bespelen. Het repertoire is van goed in het gehoor liggende melodieën tot licht klassiek. Een geheel van prachtig samenspel wacht ons.

Informatie van Gigant over het komende programma.

Als afsluiter van de avond hebben we Sarah Lee Ketner van tekstbureau Het Laatste Woord.

Zij was niet alleen hondentrainer en fitnesstrainer nu is ze vooral trainer in teksten. Wilde vroeger altijd schrijver worden en vergeet nu dat ze dat al jaren is.
Wij hopen u weer van harte te mogen ontmoeten in het Cultureel Café, donderdag 14 september om 20.00 uur in de Theaterzaal van Gigant, markant in cultuur. Zaal open 19:50.

In de theaterzaal zijn ca. 170 plaatsen, om zeker te zijn van een plaats in de zaal zullen vanaf 2 weken voor de voorstelling gratis kaarten afgehaald kunnen worden aan de balie van Gigant. Maximaal 4 kaarten per persoon.

Volgende edities:
wo 18 okt 2017, 15:00 – Kinder Cultureel Café
di 21 nov 2017, 20:00
do 8 feb 2018, 20:00
di 17 apr 2018, 20:00

Alle voorstellingen in de theaterzaal van Gigant, markant in cultuur., Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?