Cultureel Café 9 februari in Gigant

9 februari 2017, om 20:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Wat een rijkdom, wat een enorme schat aan talenten bezit Apeldoorn. Als Cultureel Café kunnen we iedere keer een keuze maken uit een enorm aanbod. Ongelofelijk hoeveel inwoners zingen, dansen, schilderen, enzovoort! En dan is de nieuwe slogan van de Gemeente: ‘Gewoon in Apeldoorn’. Nou wij proberen ook donderdagavond 9 februari te laten zien dat het aanbod van- en het Cultureel Café zelf ‘verre van gewoon’, ja zeg maar ‘buitengewoon’ is.

Na de opening is het woord aan Marcel Jeths, bestuursvoorzitter en op dit moment interim-directeur van Gigant. Wat kunnen we van Gigant verwachten het komend jaar?

Twee maal muziek vanavond, als eerste het koor Ozon. Dirigent Ineke van Jaarsveld-Kevelam richtte bijna 30 jaar geleden dit koor op omdat zij een klein koor wilde gaan dirigeren bestaande uit 50-plussers die thuis hun partij in kunnen studeren. Door de grote belangstelling heeft het koor nu al ruim 70 leden. Het repertoire bevat naast klassieke werken ook lichtere muziek, evenals volksliedjes uit Oost-Europa en de V.S.

Gonny de Weerd komt praten over haar fascinatie voor mensapen. Zij schildert ze al sinds 2009, vooral in olieverf. “Mensapen zijn onze soortgenoten en het is verschrikkelijk dat ze bedreigd worden met uitsterven”. Met haar schilderijen wil ze laten zien dat deze schitterende dieren het waard zijn om te beschermen.

Pauze, tijd voor een drankje.

Dan is het de beurt aan Vocaal Theater Ensemble Foon. Veertien enthousiaste zangers en een pianist. Zij maken theatershows, die voor een breed publiek toegankelijk zijn en zorgen ervoor dat elke show en ieder optreden garant staat voor puur luistergenot en theaterplezier, met muziek die varieert van mooi gearrangeerde popsongs tot toegankelijk klassiek en alles wat daar tussenin zit.

Theater zonder Grens houdt zich bezig met het opzetten en uitvoeren van activiteiten op alle denkbare vlakken van theater. De vrijwilligers die dit allemaal mogelijk maken, zijn afkomstig uit verschillende culturen. De groep bestaat deels uit professionele mensen uit de wereld van het theater die als vluchteling in Nederland hun leven opnieuw invulling moesten geven en voor het andere deel uit amateur-spelers die zo gezamenlijk de rijkdom van verschillende culturen onder de aandacht brengen.
Wij hopen u gewoon van harte te mogen ontmoeten in het Cultureel Café, donderdag 9 februari om 20.00 uur in de Theaterzaal van Gigant.

In de theaterzaal zijn 170 plaatsen, om zeker te zijn van een plaats in de zaal zullen vanaf 2 weken voor de voorstelling gratis kaarten afgehaald kunnen worden aan de balie van Gigant. Maximaal 3 kaarten per persoon.

Overige data voor seizoen 2016/2017

      • maandag 10 april 2017

Noteer deze data in uw agenda!

Alle voorstellingen in de theaterzaal van Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?