Culturele Pleinmarkt 2016

1 juni 2016, om 19:00, Orpheus, Theater, Hanoszaal, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Festival Apeldoornse Amateurkunst

Van vrijdag 10 juni tot en met zondag 13 juni wordt de 48ste editie van de Culturele Pleinmarkt gehouden in en om Orpheus. De Culturele Pleinmarkt is uitgegroeid van een eendaags naar een driedaags Festival Apeldoornse Amateurkunst door een nauwe samenwerking met Orpheus en Markant. Samen sluiten we het cultureel seizoen op een feestelijke manier af. Met elkaar geven wij zo veel mogelijk Apeldoornse podiumgroepen de ruimte om zich te presenteren. Dit alles ingebed in de bredere opzet van de Culturele Pleinmarkt waar ook de beeldende kunst ruim aan bod komt. Door deze unieke samenwerking is het mogelijk om vrijdagavond 10 juni een gratis toegankelijk podiumprogramma aan te bieden. Op zaterdag 11 juni hebben we de beschikking over 4 podia en daardoor kunnen we nog meer optredens programmeren. We sluiten het festival zondag af met een eveneens gratis toegankelijk programma klassieke muziek. Daarmee is de Culturele Pleinmarkt het gezelligste en grootste culturele zomerfestival, waar je kunt zien wat er op cultureel gebied in Apeldoorn voor jong en oud te beleven is, waar vrijetijdskunstenaars, culturele instellingen en verenigingen zichzelf presenteren, waar mensen elkaar ontmoeten. De Culturele Pleinmarkt laat bezoekers kunst en cultuur beleven, brengt hen in contact met het culturele veld en stimuleert ze om zelf actief te worden. Ons motto: Kom dat zien, moet je horen, dat wil je óók doen!

Vrijdagavondprogramma: CPM kleinkunst
Het vrijdagprogramma biedt literatuur, theater, jazz, poëzie, film en foto’s en vindt plaats in de Hanoszaal, het theaterrestaurant en de foyer. De toegang is gratis. Doorlopend toegang.

Zaterdagprogramma: CPM markt, muziek, zang en dans
Markt
Op zaterdag 11 juni vindt de 48e editie van de Culturele Pleinmarkt plaats, een markt die ruimte biedt aan verschillende kunstenaars en culturele instellingen. Over het hele terrein verspreid staan ruim 70 vrijetijdskunstenaars van allerlei pluimage. Zij laten een kleurrijk en divers palet zien op het gebied van schilderen, tekenen, sieraden en keramiek maken etc. Aan de kunstenaars wordt gevraagd om, als het enigszins mogelijk is, actief aan het werk te zijn in de kraam, waardoor het voor bezoekers nog levendiger wordt.

Podia
Daarnaast zijn er maar liefst 4 podia waar 40 Apeldoornse gezelschappen en artiesten optreden. Zij laten zien dat zingen en dansen plezier geeft. Eén beeld zegt meer dan 1000 woorden en kan mensen overhalen om zelf ook actief te worden. Een aantal van deze organisaties en groepen heeft ook een kraam en daar kan het publiek informatie opvragen en lid worden. Ook andere culturele instellingen bieden wij de gelegenheid zich op de markt te presenteren. Zij kunnen zichzelf laten zien en deelnemers werven voor het nieuwe seizoen of hun activiteiten voor het voetlicht van een groot publiek brengen.

Talentenpodium
Het theaterrestaurant wordt omgetoverd in een loungecafé. Op het podium laat jong talent aan de wereld zien wat het te bieden heeft. Er treden jonge musici, singer songwriters, close harmony zanggroepen, dichters en theatergezelschappen op.

Zondagmorgenprogramma: CPM klassiek
Op zondagmorgen is het podium in de Hanoszaal en het theaterrestaurant het domein voor Apeldoornse groepen en soloartiesten op het gebied van klassieke muziek. Ook hier is de toegang gratis. Doorlopend toegang.

Het volledige programma is te vinden op www.culturelepleinmarkt.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?