Cultuur bij je buur 2018

14 april 2018 - 15 april 2018, van 13:00 tot 17:00, door de hele stad

Door Redactie

Peter Vroon

Cultuur bij je buur komt in het voorjaar van 2018 voor het vijfde jaar op rij terug, in het weekend van 14 en 15 april 2018. Tijdens het ‘Cultuur bij je buur weekend’ genieten bezoekers van optredens en voorstellingen van vooral Apeldoornse (amateur)artiesten en kunstenaars. Overal, behalve op een regulier podium. De inschrijving voor artiesten is van start gegaan via de website www.cultuurbijjebuur.nl.

Hoe werkt het

Via de website bieden artiesten en acts zich aan om in dat weekend gratis te komen spelen of exposeren. Inwoners van Apeldoorn bieden vervolgens een plek aan waar dat kan. Zij zijn gastheer of -vrouw in huiskamers, achtertuinen, galeries, wijkcentra en verzorgingshuizen. In 2017 was er keuze uit meer dan 90 koren, vertellers, dansers, singer-songwriters, clowns, bands, theatermakers en beeldend kunstenaars. De optredens die hier uit  voortkomen zijn openbaar, gratis toegankelijk en ‘om de hoek’. Ze bieden Apeldoorn de gelegenheid te laten zien hoe gastvrij de stad en de dorpen zijn.

Lustrum

De laatste editie telde meer dan 300 korte optredens van een half uur, maar het evenement is nog jong en groeit nog elk jaar. In aantallen deelnemers en bezoekers, maar ook in vormgeving en invulling. “Dit jaar wordt er extra aandacht geschonken aan de werving van jonge artiesten en kindvriendelijke acts. En in het kader van het eerste lustrum werken we als organisatie met enkele artiesten samen om de dorpen meer te gaan betrekken bij het evenement.” Aldus een woordvoerder van Cultuur bij je buur.

Contact

Cultuur bij je buur is een project van Spektakel, het Servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn (onderdeel van Gigant) en wordt mede mogelijk gemaakt door bijdragen van de gemeente en fondsen.
Meer informatie is te vinden op de website of direct bij projectmedewerker Mari van Helvoort via (055) 5213967 of m.vanhelvoort@gigant.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?