Cultuur bij je buur: Ruim 300 optredens

13 mei 2017 - 14 mei 2017, van 13:00 tot 20:00

Door Agenda

Fokke de Boer

In het weekend van 13 en 14 mei is er geen ontkomen aan: op de zaterdag- en zondagmiddag zijn er meer dan 300 korte optredens en exposities van vooral Apeldoornse artiesten en kunstenaars. Niet op de bekende podia maar op verrassende plekken in heel Apeldoorn. In huiskamers, tuinen, winkels, ateliers en verzorgingshuizen ontvangen gastvrije inwoners de artiesten en bezoekers tussen 13.00 en 17.15 uur. Het meest actuele programma is te zien op www.cultuurbijjebuur.nl. Alle optredens zijn openbaar en gratis toegankelijk.

Cultuur
De 90 aangemelde artiesten laten zien wat er in Apeldoorn te vinden is op een breed cultureel gebied. Koren, beeldend kunstenaars, bands, vertellers, songwriters en theatergezelschappen doen mee. Vooral het muzikale aanbod is enorm gevarieerd en in alle stijlen: klassiek, jazz, pop, wereldmuziek, enz. Elk van de optredens duurt een half uur en wordt in de meeste gevallen ook nog 2 keer herhaald.

Bij je buur
Als een locatie op het ene moment vol is, kan de bezoeker het later nog eens proberen. En ondertussen genieten van een ander optreden elders in de buurt. Zaterdag zijn er 61 locaties te bezoeken, zondag 49. De verschillende tijdschema’s maken het mogelijk om 6 optredens bij te wonen. Dat vraagt wel enige planning vooraf. Dit is mogelijk via middels het blokkenschema of de kaart op de website maar het programma is ook te zien in de speciale Cultuur bij je buur krant welke verkrijgbaar is bij de balie van GIGANT, markant in cultuur. De website is ook geschikt voor gebruik op een smartphone waardoor de locaties nog makkelijker te vinden zijn.

Afterparty
Voor wie er maar geen genoeg van kan krijgen of nog moet afkicken, is er de Afterparty op zondagavond 14 mei van 18.00 tot 20.00 uur in het Cafeetje van Marja aan de Hoofdstraat 166. Deze is ook openbaar en gratis toegankelijk. Caroline in ’t Veld verzorgt deze avond een optreden samen met haar band. Caroline geeft ’s middags twee liedjes-schrijfworkshops en tijdens de Afterparty zal zij het resultaat ten gehore brengen.

Spektakel
Cultuur bij je buur groeit elk jaar en maakt de naam van Spektakel meer dan waar. Spektakel is het servicepunt voor amateurkunst in Apeldoorn en onderdeel van Markant, centrum voor kunsteducatie. Zij maken het project mogelijk met steun van de gemeente Apeldoorn, de Rabobank, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Sluyterman van Loo Fonds. Een vrijwillige bijdrage van de bezoekers is van harte welkom om Cultuur bij je buur 2018 mede mogelijk te maken. Dit is mogelijk op de locaties zelf maar ook gemakkelijk via de website www.cultuurbijjebuur.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?