Cultuurkwartier Open

30 augustus 2014, van 10:00 tot 18:00, Cultuurkwartier

Door Redactie

© CODA

Cultuurkwartier Open luidt het culturele seizoen in op 30 augustus

Tijdens Cultuurkwartier Open op zaterdag 30 augustus bruist het op het Cultuurplein (tussen CODA en Gigant) van de optredens, films, muziek, workshops, activiteiten en kunst. ACEC, CODA, Gigant, JT Bioscopen en Markant luiden op deze dag samen met heel Apeldoorn het nieuwe culturele seizoen in. Het programma loopt van 10:00 tot 18:00 en is gratis toegankelijk.

Fotospeurtocht
Tijdens Cultuurkwartier Open is het mogelijk om een fotospeurtocht te volgen. Aan de hand van deze speurtocht maken de deelnemers kennis met de instellingen in het Cultuurkwartier en hun aanbod. De foto’s zijn gemaakt door fotografen die betrokken zijn bij Apeldoorn Fotostad.

ACEC
In ACEC zal om 17:00 uur de tentoonstelling Apeldoorn Fotostad – Pilzen geopend worden. Deze tentoonstelling is het resultaat van negen fotografen die naar Pilzen in Tsjechië zijn geweest om de stad te ontdekken en te fotograferen. Pilzen lijkt qua sfeer en bouwstijl veel op Apeldoorn. De fotografen brachten met hun project Apeldoorn naar Pilzen en brengen met deze tentoonstelling Pilzen naar Apeldoorn.

CODA
Tijdens Cultuurkwartier Open staat CODA, zoals gewoonlijk, weer bol van de activiteiten. Zo kun je de Vrijetijds- en Cursusmarkt in CODA Centrale Bibliotheek bezoeken, een radio-uitzending van RTV Apeldoorn van dichtbij meemaken en samen met Apeldoornse kunstenaars aan het werk gaan. Daarnaast is de toegang tot CODA Museum op 30 augustus gratis.

JT Bioscoop
JT Bioscopen presenteert een aantal leuke activiteiten. Zo kun je meedoen aan een popcorn proeverij en worden in het café van de bioscoop trailers vertoond van de nieuwste bioscoopfilms. Kinderen kunnen zich vermaken op het springkussen of aan de teken- en knutseltafel. Een goochelaar leert je de leukste trucjes en maakt gave ballonfiguren.

Gigant
Gigant zorgt tijdens Cultuurkwartier Open voor optredens van de Ereprijs, singer-songwriters Bernard Brogue en Graham Robins en het onmiskenbare talent Flip en de Noormannen. Daarnaast kun je in de filmcaravan leuke, mooie en artistieke korte films bekijken van Nederlandse bodem. In de theaterzaal kun je de nieuwe stoelen uitproberen. Ook laat Gigant je proeven van verschillende verfrissende dranken en lekker hapjes.

Markant
Tijdens Cultuurkwartier Open is er van alles te doen, te beleven, te zien, te horen en te voelen bij Markant. Pak bijvoorbeeld eens een hamer en beitel, een penseel of een stuk klei en laat je verleiden! Of kom dansen, zingen of toneelspelen! De workshops op 30 augustus geven je een goede indruk van het aanbod van Markant.

Kom zaterdag 30 augustus naar het Cultuurkwartier in het hart van de Nieuwstraat / Vosselmanstraat in Apeldoorn en geniet binnen en buiten van verschillende optredens, workshops en tal van andere activiteiten.
Meer informatie op www.cultuurkwartier-apeldoorn.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Film Muziek Tentoonstelling

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?