Cursus ‘Digisterker’ ook in 2017 weer in CODA

26 januari 2017, van 09:30 tot 11:30, CODA Museum, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

De cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ staat ook in 2017 weer in CODA gepland. Vanaf 12 januari 2017 wordt deze cursus opnieuw aangeboden door docenten van Seniorweb. In vier ochtenden leren zij de deelnemers alles over het aanvragen en gebruiken van hun DigiD, inloggen op overheidswebsites en het gebruik van Regelhulp. Met het oog op het verdwijnen van de ‘blauwe enveloppe’ wordt ook aandacht besteed aan de berichteninbox op de site van de Belastingdienst.

Via de overheid kunnen steeds meer voorzieningen online geregeld worden. Zo kunt u bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag online aanvragen maar ook werk zoeken, een afspraak met de gemeente maken, zorgaanbieders zoeken of een verhuizing doorgeven. Iedereen die het moeilijk vindt om dit soort zaken online te regelen of hier graag meer over wil weten, kan ook in 2017 weer deelnemen aan de cursus ‘Digisterker: online in contact met de overheid’ in CODA.

Cursusinformatie

In vier ochtenden (9.30 tot 11.30 uur) leren de deelnemers niet alleen hoe ze hun DigiD kunnen aanvragen en gebruiken; ze leren ook hoe ze hiermee op (gemeentelijke) overheidswebsites kunnen inloggen en daar de informatie kunnen vinden. Daarnaast wordt verteld hoe ze Regelhulp en de berichteninbox van de Belastingdienst kunnen gebruiken. De verschillende onderdelen worden aan de hand van het werkboek stap voor stap uitgelegd en met de oefeningen kunnen de deelnemers zelf aan de slag. Dit werkboek mag uiteraard mee naar huis genomen worden.

Data

De eerste cursus in 2017 staat gepland op donderdag 12, 19 en 26 januari en 2 februari. Kijk voor overige data op www.coda-apeldoorn.nl/digisterker.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier dat u bij de klantenservice in CODA Centrale Bibliotheek, CODA de Maten en CODA dok Zuid kunt invullen. Uw aanmelding is definitief nadat u de betaling per pin betaald heeft.

Kosten

CODA leden betalen € 22,50 en niet-leden betalen € 27,50; dit is inclusief werkboek en koffie/thee. U kunt voor een deel van dit bedrag ook gebruikmaken van de RegelRecht strippenkaart.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?