Cursus Mixed Media Royal Talens

29 mei 2017, van 18:30 tot 21:00, Royal Talens Experience Centre, Sophialaan 46, Apeldoorn

Door Agenda

Elke week experimenteren met een andere schildertechniek.

Op 1 mei start in het Royal Talens Experience Centre aan de Sophialaan 46 in Apeldoorn een nieuwe uitgebreide schildercursus Mixed Media. De cursus wordt wekelijks op maandagavond gegeven van 18.30 tot 21.00 uur door docent Siona Snel.

Siona Snel (1977) heeft onder meer grafische vormgeving en Interieurvormgeving gestudeerd. Zij werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar en is daarnaast zeer ervaren in het geven van workshops en cursussen.

Tijdens de cursus Mixed Media werk je iedere les met een andere techniek en/of een ander materiaal. Het werk ontstaat door het opbouwen in lagen. Je werkt onder meer met gesso, gel medium, modelling paste, binder, acrylverf, olie- en softpastels, inkt en acrylmarkers. Daarnaast voeg je nog allerlei materialen toe zoals zand, wol, stof en verschillende soorten papier. Elke laag wordt stap voor stap voorgedaan, dus deze cursus is prima geschikt voor beginners. Schilderervaring is niet vereist. Door de lesmethode en de materialen is deze cursus zeker ook een uitdaging voor meer ervaren deelnemers die al jaren met bepaalde technieken werken en nu willen experimenteren. Siona begeleidt op ieders eigen niveau en helpt uit te vinden welke techniek of welk materiaal nu echt bij jou past. Ze geeft veel tips en bespreekt het werk na. Aan het eind van de cursus vormen de gemaakte werken een uniek boekwerk.

Cursus mixed media In het kort:
Docent: Siona Snel (Atelier Oorsprong)
Data: 1 mei, 8 mei, 15 mei, 22 mei, 29 mei, 12 juni, 19 juni, 26 juni
Tijd: 18.30 – 21.00 uur
Locatie: Sophialaan 46, 7311 PD, Apeldoorn
Kosten voor 8 avonden: € 220,00 p.p.
Bij de kostprijs zijn koffie / thee en alle materialen inbegrepen
Maximum aantal deelnemers per cursus: 13
Aanmelden: www.royaltalensexperience.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Donderdag 3 maart 2016

Door Ben Eggermont

Gerard Oltmans

CODA Fablab is nu ruim anderhalf jaar actief in Apeldoorn en is onder de deskundige leiding van Margot Appelman uitgegroeid tot een niet meer weg te denken fenomeen. Het is een leeromgeving en een werkplaats waar techniek en creativiteit elkaar ontmoeten. Met behulp van de nieuwste technieken zoals 3D printen en lasersnijden kunnen de bezoekers naar hartelust experimenteren.

In de beginperiode lag de nadruk op jongereneducatie. Nu biedt men de faciliteiten aan, aan een zo breed mogelijk publiek; volgens Margot van jong tot oud, er zijn geen grenzen. Na het succesvol afronden van de cursus ‘Zelfstandig werken in CODA FabLab’ krijgen de cursisten het FabLab-certificaat waarmee ze in het lab zelfstandig aan de gang kunnen gaan. De eerste cursussen zijn inmiddels achter de rug, maandelijks kunnen geïnteresseerden zich hiervoor inschrijven.

Ze gaf me een kleine demonstratie met de printpen een soort lijmpistool waarin het printmateriaal ingevoerd kan worden, waarna er uit de losse hand vrije objecten gebouwd kunnen worden. Een vaste hand is wel een voorwaarde.

Er bestaat ook een samenwerking met Markant, leerlingen van de door Markant aangeboden 3D ontwerp cursussen kunnen van de FabLab faciliteiten gebruikmaken om hun ontwerpen te realiseren, een mooi staaltje synergie.

Het concept FabLab in 2009 in Boston bij het MIT ontstaan. Er zijn inmiddels zo’n 500 labs wereldwijd, in Nederland zijn er ruim 50, waarmee Nederland het land is met de grootste FabLab-dichtheid.

Het lab beschikt ook nog over 3D scanning apparatuur. De scan kan dan met behulp van de printer kunnen worden gemaakt, een voorbeeld van één van de vrijwilligers vormde hiervoor het bewijs.

Na ruim 3 kwartier nam ik afscheid van Margot, bedankte haar voor de vele informatie die in korte tijd over me was uitgestort en verliet haar met de belofte zeker nog een keer terug te komen.

Informatie over het FabLab is te vinden via deze link.

Foto’s van onze fotograaf Gerard Oltmans van de eerste groep bij CODA Fablab:

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?