Dag van Architectuur: Voedsel & Architectuur

23 juni 2012, van 10:00 tot 14:00, Hof van Twello

Door Hans Menke

Hans Menke

Architectuurcentrum Bouwhuis organiseert op zaterdag 23 juni om 10.00 uur een fietsexcursie naar het kleinschalige lokaal georiënteerde landbouwbedrijf Hof van Twello. Om 11.00 uur is er een ontvangst met koffie en taart. Vervolgens zal eigenaar GertJan Jansen een presentatie geven over de ecologische wijze waarop hij het landbouwbedrijf heeft georganiseerd.

Eén van de speerpunten is dat consumenten een deel van het bedrijf beheren op voorwaarde dat ze de helft van de gratis ter beschikking gestelde grond benutten voor de teelt van gewassen bestemd voor de winkel van het Hof van Twello. De vervanging van kapitaal en dure arbeid door de coöperatieve eigen arbeid van de consument is de grootste transitie die noodzakelijk is om het kleinschalige bedrijf en landschap op een niet gesubsidieerde manier in stand te houden.

Daarnaast  wordt inzicht gegeven in de transitie van het landschapsmodel  met als doel nieuwe eetbare gewassen te kunnen verbouwen. Na de presentatie worden we rondgeleid door de tuinen, eventueel via het blote voetenpad en voor liefhebbers is er om 13.00 uur een lunch op eigen kosten.

Vertrek: 10.00 uur Architectuurcentrum Bouwhuis, Roggestraat 44, 7311 CD Apeldoorn met de fiets.

Bij regen: verzamelen om 11.00 uur bij het Hof van Twello,  Rijksstraatweg 17, 7391 MH Twello.

Einde 14.00 uur

Deelname: gratis

Opgave: verplicht bij secretariaatbouwhuis@xs4all.nl

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?