Dag van de Duurzaamheid

10 oktober 2014, van 15:00 tot 21:00, Zwitsallocatie

Door Redactie

Dag van de Duurzaamheid Apeldoorn

Op vrijdag 10 oktober, de dag van de duurzaamheid, staat de oude Zwitsalfabriek bol van duurzame activiteiten en bezienswaardigheden. In de middag is er een familieprogramma met allerlei kinderactiviteiten. ‘s Avonds kun je er duurzaam eten, lezingen en workshops bijwonen. Iedereen is welkom en de toegang is gratis.

Durf jíj water uit het Kanaal te drinken? Is je poep goud waard? Wat kun je doen met afval? Zelf ecologisch bouwen? Wat zie je door een warmtecamera? Wat kun je zelf bouwen met zonnepanelen? Wat zijn vergeten groenten? Hoe bouw je een composthoop? Hoe isoleer je een huis? Hoe rijdt een auto op waterstof, elektriciteit of zonne-energie? Ruil je afgedankte kleding en boeken. De hele middag en avond zijn er leuke workshops, proeverijen, quizzen, lezingen en nog veel meer. Laat je verrassen en beleef allerlei facetten van duurzaamheid!

De Dag van de Duurzaamheid wordt georganiseerd met behulp van meer dan 50 lokale duurzame initiatieven en ondernemers. Met elkaar maken we van duurzaamheid een leuke en inspirerende belevenis voor jong en oud. Het festival wordt mogelijk gemaakt door Gemeente Apeldoorn, Rabobank Apeldoorn, Qua-vac Vacuum Systems, Waterschap Vallei en Veluwe, Remeha, WKZ, Hollander Techniek en Foenix.

Mensen die graag willen helpen om de Dag van de Duurzaamheid een succes te maken (o.a. door te helpen bij workshops voor kinderen en als model bij een Energycatwalk), zijn van harte welkom. U kunt zich melden bij Maaike, maaike@zelfdenkendoen.nl.

Dag van de duurzaamheid Apeldoorn
Vrijdag 10 oktober 2014, 15.00 uur tot 21.00 uur
Zwitsallocatie, Vlijtseweg 132, Apeldoorn.

Voor het volledige programma kunt u kijken op www.zwitsalapeldoorn.nl/dvdd of kijk op www.facebook.com/DuurzaamApeldoorn.

 

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?