Dag van de mantelzorg

8 november 2014 - 20 oktober 2014, om 10:30, Kristal

Door StrangeArt

StrangeArt

Mantelzorgers uit de gemeente Apeldoorn zijn op zaterdag 8 november van harte welkom op de Dag van de Mantelzorg. In ontmoetingscentrum Kristal wordt een gezellige en ontspannen dag georganiseerd met een theatervoorstelling, een heerlijke lunch en praktische en creatieve workshops.

Allemaal verhalen

Jaarlijks wordt in november de Dag van de Mantelzorg georganiseerd. Op deze dag worden mantelzorgers in het zonnetje gezet en wordt aandacht gevraagd voor de positie van mantelzorgers. Het thema van dit jaar is ALLEMAAL VERHALEN. Middels dit thema willen we het gezicht van de mantelzorger laten zien en elkaar inspireren. Mantelzorgers krijgen een podium, kunnen elkaar ontmoeten en hun verhalen kunnen gedeeld worden.

Programma

Tussen 10.30 en 11.00 uur worden mantelzorgers ontvangen met koffie en iets lekkers.

Na een woord van welkom volgt de theatervoorstelling ‘Wie zorgt er voor mij?’

Een theatervoorstelling voor en over mantelzorgers. Wie zorgt er eigenlijk voor de Mantelzorgers? Na een heerlijke lunch zal wethouder Paul Blokhuis het Apeldoornse Mantelzorgverhalenboek uitreiken. Daarna kunt u diverse workshops volgen, te denken valt aan: leven vanuit je hart, tiltechnieken, schilderen, een blog schrijven, rolstoel/rollator lopen, een dromenvanger maken, percussie, werken met apps/pc en nog diverse andere. Deze dag is er ook een ontspanningshoek waar schoonheidsbehandelingen, voet- en stoelmassages gaan plaatsvinden. Om 16.00 uur sluiten we de dag af. Deze dag is gratis voor mantelzorgers.

Ik? Mantelzorger?

Weet u dat één op de vier volwassenen in Nederland mantelzorg verleent? Dat zijn 3,5 miljoen mantelzorgers. Mantelzorgers zorgen langdurig en intensief voor iemand uit hun eigen omgeving die door een handicap, ziekte of ouderdom ondersteuning nodig heeft. Dat kan een partner, ouder, kind, broer, zus, vriend of iemand uit de buurt zijn.

Mantelzorgers nemen vaak als vanzelfsprekend deze zorg op zich. Zij zijn de spil in de zorg, betrokken bij huishoudelijke taken en lichamelijke verzorging, regelen financiën, maken afspraken met hulpverleners, regelen vervoer en noem maar op. Dit doen ze vaak in combinatie met betaald werk en/of het runnen van een gezin. Ze houden veel verschillende ballen in de lucht en dat kan soms spanning opleveren.

Aanmelding en informatie

De dag van de mantelzorg vindt plaats in Ontmoetingscentrum Kristal, Distelvlinder 200 in Apeldoorn. Belangstellende mantelzorgers kunnen voor meer informatie kijken op www.dekap.nl. Aanmelding voor de lunch en workshops kan tot en met vrijdag 31 oktober. Contactpersoon: Karin Fennes, De Kap, Regentesselaan2-B Apeldoorn, telefoonnummer (055) 529 55 27. Email: K.fennes@dekap.nl

Meer mantelzorgactiviteiten

Op maandag 10 november geeft Yvonne Kronenberg een lezing in Coda en op vrijdag 14 november zal het Apeldoorns Symfonie Orkest optreden in de Hofstad.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?