Damian Wilson komt met akoestisch repertoire naar Gigant

28 maart 2015, om 20:30, Theaterzaal Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn

Door Agenda

Edwin Houdevelt

De Engelse singer-songwriter Damian Wilson, die momenteel ook frontman is van het Iron Maiden tributeproject Maiden UniteD, komt op 28 maart met zijn akoestische repertoire naar Gigant. De deuren van de theaterzaal gaan open om 20.30 en het concert zal om 21.00 starten. Tickets voor het concert kosten €10,00 en €8,00 voor Vrienden van Gigant.  

Naast zijn solocarrière is Damian Wilson bekend als frontman van bands als Threshold, Landmarq en Maiden UniteD.  Hij speelde de rol van Jean Valjean in de Engelse tour van Les Misérables en deed verschillende projecten voor Ayreon, Star One en des al niet te min Gary Hughes.

Met bakken vol ervaring en talent werd hij dan ook niet voor niets zeven keer verkozen tot beste zanger tijdens de Engelse Classic Rock Society Awards. Maar naast keiharde rock weet Damian Wilson ook het publiek te bespelen met rustige nummers. Zijn warme, spatzuivere stemgeluid is in combinatie met zijn prachtige gitaarspel  en gevoelige teksten een genot om naar te luisteren.

In het voorprogramma staat Mirna’s Fling, een eenmansproject van de Zwolse singer-songwriter en multi-instrumentalist Arjan Hoekstra. Nadat verschillende bands waar hij in speelde niet helemaal van de grond kwamen, besloot hij zijn eigen solomateriaal uit te brengen, wat al resulteerde in de platen Become, Bow en For The Love Of Me.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Concert Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?