DANNY BRYANT

12 april 2013, van 22:00 tot 23:55, Bluescafe

Door Agenda

 

Deze nog jonge blues gigant, afkomstig uit het Engelse graafschap Hertfordshire, begon op vijftien-jarige leeftijd gitaar te spelen. Drie jaar later was hij al professioneel als beroepsmuzikant bezig en werd hij bekroond als ‘jonge guitar beloofte’. Het afgelopen decennium bestond voor Danny en zijn band uit een eindeloze hoeveelheid aan kilometers reizen en bijna tweeduizend shows in vele landen over de hele wereld. Naast zijn vele fans krijgt hij nu ook in de blueswereld zelf de erkenning die hij verdient. Hij wordt genoemd als een van de beste van deze generatie blues artiesten!

Danny Bryant’s RedEyeBand doet menig bluesbloed sneller stromen, Walter Trout zei het met de woorden “This guy keeps the blues flame burning”.  Danny werkte dan ook samen met de grote namen der aarde en stond regelmatig met artiesten op de poster als Peter Green, Buddy Guy, Mick Taylor, Jeff Beck en Patti Smith.
Danny Bryant’s RedEyeBand bestaat negen jaar en bestaat, naast Danny Bryant op gitaar, uit Ken Bryant op bas en Trevor Barr op drums.
“Met zijn RedEyeBand slaagde hij er in korte tijd in om een grote naam te worden, op dezelfde hoogte als bijvoorbeeld Walter Trout, Gary Moore of Alvin Lee. De jonge Brit kijkt aan tegen een schitterende toekomst.” (Rootstime)
Aanvang 22.00  uur entree € 10,-

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Muziek

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?