De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween

25 maart 2014 - 17 maart 2014, om 15:15, Gigant

Door Agenda

CODA

De 100-jarige man die uit het raam klom en verdween van schrijver Jonas Jonasson is een absolute bestseller waar inmiddels meer dan 150.000 exemplaren van zijn verkocht. Ook bij CODA Bibliotheek behoort het tot een van de meest gelezen boeken. De verfilming van deze bestseller wordt in de serie Boek & Film op dinsdag 25 maart vertoond in Gigant. Film- en literatuurliefhebbers krijgen voorafgaand een inleiding door filmdocent Harry Peters die ook de nabespreking verzorgt.

Allan wordt honderd en dat wordt groots gevierd in het bejaardentehuis, maar de jarige krijgt het op zijn heupen en vertrekt kort voordat het feest losbarst. De tijd die hem rest kan hij beter besteden en hij klimt uit het raam en verdwijnt. Allan begint aan een roadtrip waarbij hij van het ene in het andere avontuur terecht komt. Tegelijkertijd passeren de memorabele momenten uit zijn leven én die van de twintigste-eeuwse geschiedenis de revue.

Voor geïnteresseerden die van Harry Peters en de andere film- en literatuurliefhebbers meer willen weten over het boek en de verfilming is er om 15.15 uur een filmvoorstelling inclusief voor- en nabespreking. De voorstelling van 19.30 uur wordt alleen voorafgegaan door een inleiding.

Kaarten voor deze editie van Boek & Film zijn te verkrijgen bij de kassa van Gigant en kosten € 11,- voor niet-leden; leden van CODA of Gigant betalen € 9,-. Online bestellen is ook mogelijk (www.gigant.nl).

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?