De Casa Bonita Bokaal: voetbalfeest voor jong en oud

30 mei 2015 - 27 mei 2015, Casa Bonita

Door Redactie

Op zaterdag 30 mei aanstaande vindt in Apeldoorn een uniek voetbalfeest plaats. 120 jonge voetballertjes van voetbalvereniging Robur et Velocitas strijden dan om de Casa Bonita Bokaal. Deze is vernoemd naar verpleeghuis Casa Bonita, die zich op een steenworp afstand van de roemruchte voetbalclub bevindt. Het voetbalfeest vindt plaats op het terrein van Casa Bonita. Zo komen jong en oud op een ongedwongen en sportieve manier met elkaar in contact.

De opzet van de Casa Bonita Bokaal is eenvoudig en doeltreffend: 120 voetballertjes in de leeftijd van 5-7 jaar van voetbalvereniging Robur et Velocitas verruilen eenmalig de vertrouwde velden van hun club voor die van verpleeghuis Casa Bonita. Voor de cliënten van Casa Bonita zetten zij een echte voetbalshow neer op een feestelijk aangekleed terrein. Het wordt ook een echt feest, inclusief een openingsceremonie met het hijsen van de vlag en het zingen van het volkslied. Daarna begint het toernooi – alle teams hebben de ogen uiteraard gericht op de eerste Casa Bonita Bokaal. Bij hun inspanningen worden ze aangemoedigd door de cliënten van Casa Bonita en andere voetbalfans – de toegang bij dit unieke voetbalfestijn is de gehele dag gratis.

Meer dan voetbal
Als (groeiende) voetbalvereniging vervult Robur et Velocitas een belangrijke maatschappelijke rol. De vereniging neemt zijn sportieve plichten zeer serieus, maar kijkt ook verder. Bestuurslid Laurens van Gils daarover: “Robur et Velocitas wil ook een ‘goede buur’ zijn. Verpleeghuis Casa Bonita ligt op een steenworp afstand van de club en we speelden al langer met het idee om ‘jong en oud’ samen te brengen – oudere mensen kunnen intens genieten van het enthousiasme, de vrolijkheid en de inzet van kinderen.” Renate Zondag van Zorggroep Apeldoorn en omstreken daarover: “Wij waren direct enthousiast, vooral omdat wij ernaar streven om ‘buiten’ naar binnen te halen – het is belangrijk dat onze cliënten deel blijven uitmaken van de maatschappij. De ontmoeting tussen jong en oud is daarvoor een perfect middel: dit zorgt altijd voor bijzondere momenten.”

Toernooi als startpunt
Het toernooi bij Casa Bonita is ook een startpunt voor extra activiteiten. Nogmaals Laurens van Gils: “Inmiddels is er ook een samenwerking met DementTalent, een dagbehandeling die net als Casa Bonita deel uitmaakt van Zorggroep Apeldoorn en omstreken. DemenTalent kijkt naar wat mensen vorm van Dementie  nog wél kunnen. Die capaciteiten willen we bijvoorbeeld inzetten bij klusprojecten bij Robur. De Casa Bonita Bokaal is dan ook meer dan alleen maar een prijs voor het beste voetbalteam. Het ook vooral een symbool voor een gezonde én vruchtbare samenwerking en daarmee voor de maatschappelijke betrokkenheid van Robur et Velocitas en Zorggroep Apeldoorn en omstreken.”

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?