De eerste Apeldoornse IJstest. Mis het niet!

2 september 2014, van 16:00 tot 19:00, Het stadscafé Apeldoorn

Door Redactie

© Foter

Aanstaande dinsdag 2 september om 16.00 uur vindt de eerste editie plaats van de Apeldoornse IJstest in het Stadscafé. De IJstest is een initiatief van twee Apeldoornse ijsliefhebbers Ton en Dennis. Wat als een klein idee ontstond groeide uit naar wat inmiddels een event van formaat genoemd mag worden.

Samen met een vak- en publieksjury wordt bepaald wie het lekkerste ijs van Apeldoorn verkoopt. De deelnemende ijssalons zijn:

  • IJssalon van Swoll, Asselsestraat
  • IJskaffee de Kei, Ugchelseweg
  • IJssalon Gemelli, Arnhemseweg
  • IJssalon Charly, Asselsestraat
  • IJssalon Soomerz, Marktplein

Aanstaande dinsdag krijgt de vak- en publieksjury het ijs per smaak en per nummer uitgedeeld in neutrale bakjes. De vakjury zal het ijs beoordelen op smaak, structuur en mondgevoel. In de vakjury zullen plaatsnemen:

  • David Levie, culinair verslaggever en journalist van de Stentor
  • Nanette Booij alias @ZaligZoet, Apeldoornse, foodie en schrijfster
  • Marcel Ooijer, Apeldoorner en smaakspecialist J.S. Polak Koninklijke Specerijenmaalderij
  • Virginie Korteling, Apeldoornse en eigenaresse van en kok bij Plaisir Gourmand
  • Folkher Langejans, gastdocent op het ijscentrum in Wageningen en adviseur bij Valmar Benelux ijsbereidingsapparatuur

De publieksjury, geselecteerd via Sociale Media, oordeelt voornamelijk op smaak. Beide jury’s geven uiteindelijk het geteste ijs punten als gezamenlijk oordeel. Plaats 1, 2 en 3 worden bekend gemaakt. Voor de winnaar eeuwige roem en een mooie prijs! Daarnaast ontvangen alle deelnemende ijssalons een eindrapport van de ijstest en de bevindingen van een professionele mystery guest die alle ijssalons vooraf heeft bezocht. De IJstest staat onder toezicht van de Notarissen van Naam en de Apeldoornse burger.  Wil jij de ijstest bij wonen? Dat kan! Publiek is van harte welkom!
 

Hoe het begon

Enkele jaren geleden hebben Ton en Dennis elkaar leren kennen bij een ijssalon in Apeldoorn. Wat hen opviel was het aantal ijssalons dat in snel tempo werd geopend. Door de hoeveelheid ijssalons en daarmee het grote aanbod aan ijs ontstond het idee of zij blind zouden herkennen door alleen maar te proeven waar het ijs vandaan kwam. Waar zij dit eerst met z’n tweeen wilden proberen werd dit al snel wat groter. Op een mooie zomerse avond besloten zij daarom kennissen en vrienden te vragen deel te gaan nemen aan een ijstest in de tuin. Via de sociale kanalen Facebook en Twitter werd dit idee gedeeld en blijkbaar goed ontvangen. In samenwerking met Eigen Magazine Apeldoorn en vakblad IJs werd dit idee verder doorontwikkeld en de eerste IJstest van Apeldoorn is daarmee een feit.

Het laatste nieuws over de ijstest volg je op Facebook: Apeldoornse ijstest en Twitter: @ijstest055

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?