De Human Library in Apeldoorn

22 april 2017, van 11:00 tot 16:00, CODA, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

In gesprek met je vooroordeel tijdens de Human Library Apeldoorn

Op zaterdag 22 april verandert het decor van CODA in Apeldoorn totaal. Bezoekers kunnen er die dag namelijk mensen en hun verhalen lenen. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Een vluchteling, een hooligan, een ex-crimineel, een transgender, een dakloze en een tienermoeder zitten klaar om geïnteresseerden hun levensverhaal te vertellen. Open gesprekken waarin alles gevraagd en besproken kan worden, staan centraal tijdens deze Human Library. Onverwachte ontmoetingen zijn het doel.

De Human Library is een beproefd concept van Deense oorsprong, dat mensen met elkaar in contact brengt om zo vooroordelen te onderzoeken en tegen te gaan. Net als in een gewone bibliotheek waar boeken toegang geven tot onbekende werelden, biedt de Human Library bezoekers ook de mogelijkheid in de belevingswereld van een ander te stappen. Op een hele simpele manier: door onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

De voornaamste initiator van het project is Europe Direct Apeldoorn. Europe Direct brengt Europees beleid dichtbij de mensen. In dit geval gaat het om respect voor diversiteit. Wij wonen met heel veel verschillende mensen in Europa, soms zonder veel van elkaar te weten. Met de Human Library komen mensen dichter bij elkaar.

De toegang tot de Human Library is gratis en de media zijn van harte uitgenodigd om bij dit event aanwezig te zijn.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?