De kleine kapitein

25 oktober 2014, van 16:00 tot 23:59, Orpheus

Door Agenda

Andy Doornhein

De voorstelling is te zien op: zaterdag 25 oktober om 16.00 uur in Schouwburg Orpheus Apeldoorn.

De kleine kapitein gaat over een jongen die op zoek gaat naar dat Eiland van Groot en Groei, samen met zijn vrienden dikke druif, bange Toontje en Marinka.

Een grijze schipper vertelt hoe ooit een kleine kapitein een boot heeft gemaakt van alle spullen die hij vond: de Nooitlek.

En terwijl hij vertelt begint hij een boot te maken van alles wat er tijdens de storm is aangespoeld: stukken hout, een kist, een stuk van een bed, een oude emmer. De kinderen gaan hem helpen. Dit is het begin van een groot avontuur. Arjan Smit uit Sesamstraat als kleine kapitein. De pers schrijft ‘Fantasievolle reis Kleine kapitein’, ‘spannend verhaal met flinke dosis humor’, ‘alles klopt bij De kleine kapitein’.

OPROEP:

De kleine kapitein mag ter nagedachtenis van kinderboekenschrijver Paul Biegel een zeilboot cadeau doen aan een bezoeker van de voorstelling De kleine kapitein. Wij roepen iedereen op om verkleed naar het theater te komen als schipper, kapitein, matroos of piraat. Iedereen die verkleed naar de voorstelling komt en op de foto gaat maakt kans.

De kleine kapitein is te zien op zaterdag 25 oktober in Theater Orpheus Apeldoorn met Arjan Smit (Sesamstraat) als De kleine kapitein. Het karakter waar Paul Biegel beroemd mee werd.

Meer dan 40 jaar geleden vertrouwde Paul Biegel de avonturen van De Kleine Kapitein en zijn vrienden toe aan het papier. En al meer dan drie generaties dromen kinderen mee met de verhalen over De Nooitlek, het Eiland van Groot en Groei,  De Spookstad en het Toverschip. Acht jaar na de dood van Paul Biegel acht producent Henrike van Engelenburg (maker van o.a. Achtste-groepers huilen niet, Oorlogsgeheimen en Winky!) de tijd rijp om de verhalen van De kleine kapitein naar de theaters te brengen om zo zijn avonturen levend te houden. Met muziek van George Frideric Händel. Het script is van Tom Sijtsma en de regie is in handen van Bruun Kuijt.

Arjan Smit speelt de rol van kleine kapitein, Alexandra Alphenaar is zijn vriendinnetje Marinka. Ook de andere karakters uit de boeken van Biegel doen mee: de grijze schipper (Michel Sorbach), bange Toontje (Robbie Aldjufri) en natuurlijk dikke Druif (Christian van Eijkelenburg).

Kijk ook op www.mijnkleinekapitein.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

ONDERWERPEN

Theater

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?