Optreden Rembrandt Frerichs Trio

28 februari 2016, om 15:00, Coda, Vosselmanstraat 299, Apeldoorn

Door Agenda

Hoe inspireert beeldende kunst de componist? En hoe klinkt kunst eigenlijk? Het Rembrandt Frerichs Trio gaf in 2015 en begin 2016 met een reeks concerten in twaalf Nederlandse musea een bijzondere indruk. Het afsluitende concert heeft plaats op zondag 28 februari in CODA Museum te Apeldoorn. Dit is tevens de laatste gelegenheid om de tentoonstellingen Teun Hocks en The Weather Diaries te bezoeken.
Rembrandt Frerichs, Tony Overwater en Vinsent Planjer zijn als professioneel muzikanten gefascineerd door de beeldende kunst. Met name het proces van de kunstenaar en hoe hij tot zijn uiting komt, inspireert hen. Die inspiratie zetten zij tijdens de museumconcerten om in klank. Het museumconcert wordt gecomponeerd in de museumzaal bij de tentoongestelde werken. In CODA Museum laat het trio zich inspireren door het werk van Teun Hocks en de poëtische tentoonstelling The Weather Diaries. Het Rembrandt Frerichs Trio speelt het museumconcert met een bezetting die bestaat uit de fortepiano (de piano van Mozart), de violone (de voorloper van de contrabas) en een unieke verzameling slagwerkinstrumenten uit verschillende periodes en culturen. Deze historische instrumenten zijn zelden buiten de klassieke concertzalen te horen. Het bespelen op locatie in een omgeving met moderne kunst is daarmee een spannend en uniek gegeven. De innovatieve combinatie van repertoire, instrumenten en beeldende kunst spreekt kunst- en muziekliefhebbers aan. Het concert in CODA Museum zal zoveel mogelijk akoestisch en onversterkt ten gehore worden gebracht.
Rembrandt Frerichs heeft zich de laatste jaren gepositioneerd als innovatief pianist en componist die meedraait in de top van de Nederlandse jazzmuziek. Hij vormt zijn trio met componist Tony Overwater en slagwerkvernieuwer en componist Vinsent Planjer. Het Rembrandt Frerichs Trio was eerder te beluisteren tijdens het North Sea Jazz festival. Als ‘artists in residence’ waren ze verbonden aan de Stadsgehoorzaal in Leiden en TivoliVredenburg. Daarnaast staan zij al meer dan 10 jaar op grote en kleine concertpodia wereldwijd. Hun muziek is een samensmelting van jazz, klassieke muziek en muziek uit het Midden-Oosten en laat zich het best omschrijven als filmisch. De ‘verklanking’ van beelden en schilderkunst in de reeks museumconcerten is een passende en logische stap in hun oeuvre en ontwikkeling.
Praktisch
Zondag 28 februari, 15.00 uur, CODA Museum
Toegang: reguliere toegangsprijs CODA Museum a € 10,- (Museumkaart en CODA pas zijn geldig)
Aanwezig zijn? Meld u dan aan via aanmeldingen@coda-apeldoorn.nl
www.coda-apeldoorn.nl
www.dekunstvanhettrio.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?