De paleistuinen van Het Loo op het Marktplein

16 april 2014 - 10 april 2014, om 12:00, Marktplein

Door Redactie

Medea Huisman

StadsLAB Apeldoorn en Gemeente Apeldoorn starten op woensdag 16 april met hun campagne voor een groenere binnenstad. Het Marktplein is voor één middag omgetoverd tot een mini-paleistuin met heel veel tulpen. Mede dankzij Paleis Het Loo worden tulpen uitgedeeld aan Apeldoorners en andere bezoekers van de binnenstad. Vanaf 12.00 uur kan men een gratis bos tulpen ophalen op het Marktplein voor het stadhuis.

Het doel van de campagne is om mét inwoners en bedrijven samen, te komen tot een groenere binnenstad! Voor initiatieven die leiden tot meer groen is een budget beschikbaar waarvan de provincie € 100.000,- beschikbaar heeft gesteld.

Inwoners en ondernemers geven zélf hun ideeën voor de vergroening van de binnenstad vorm via StadsLAB Apeldoorn, een ‘werkplaats’ waar mensen met hart voor hun stad elkaar ontmoeten, inspireren en helpen om de ideeën te verwezenlijken. StadsLAB Apeldoorn volgt in dit opzicht andere steden, zoals de gemeente Leiden waar het stadslab al jaren een succes is. De gemeente is een van de partners van StadsLAB Apeldoorn.

De vergroening van de binnenstad via StadsLAB Apeldoorn is een proefproject om ervaring op te doen met een nieuwe vorm van samenwerking tussen inwoners, bedrijven en de gemeente. Niet alleen de vergroening van de binnenstad is een doel, maar ook aandacht voor de weg daar naar toe.

Meer informatie over StadsLAB Apeldoorn kan men vinden op www.stadslabapeldoorn.nl of aan de Marktstraat 6 (pand Cascolab). StadsLAB Apeldoorn is iedere maandagochtend geopend tussen 10.00 – 12.00 uur. Ideeën kan men mailen naar idee@stadslabapeldoorn.nl.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?