De succesvolle familievoorstelling ‘Lang en Gelukkig’ komt naar Apeldoorn

19 maart 2014 - 6 maart 2014, om 19:00, Orpheus

Door Agenda

Leo van Velzen

De succesvolle familievoorstelling Lang en Gelukkig van het Ro Theater is terug op de planken en is op woensdag 19 maart te zien in Theater Orpheus te Apeldoorn. Een dolkomische, ontroerende en verrassende voorstelling voor publiek van 8 tot 108 jaar. Met de originele cast (o.a. Gijs Naber, Arjan Ederveen, Sylvia Poorta en Gouden Krekel-winnaar Dick van den Toorn)! Lang en Gelukkig is een warme lappendeken van slapstick, conference, sing-a-long en magische transformaties.

De sprankelende sprookjesrevue vertelt het tijdloze sprookje van Assepoester, maar dan nét evenanders. Lang en Gelukkig stond in 2007 voor het eerst op het toneel en werd meer dan enthousiast ontvangen door publiek en pers (“Haast je naar Lang en Gelukkig” ***** AD). Na Lang en Gelukkig volgden in de succesvolle reeks familievoorstellingen van schrijvers Don Duyns, Arjan Ederveen en Alex Klaasen en regisseur Pieter Kramer; Snorro, Moord in de Kerststal en Woef Side Story. Die laatste won maar liefst vijf Musical Awards en is genomineerd voor de Gouden Krekel 2013 (VSCD Jeugdtheaterprijs) en de Zapp Theaterprijs 2013 (publieksprijs).

De voorstelling werd in 2007/2008 op handen gedragen. Naast lovende recensies prijkte de productie in de Volkskrant ‘top tien’ van beste voorstellingen. Acteur Hans Leendertse (de fee) werd door de VSCD in 2007 genomineerd voor de Arlecchino; prijs voor de meest indrukwekkende mannelijke bijdragende rol. Verder kreeg de productie in 2007 nominaties voor twee Gouden Krekels (VSCD Jeugdtheaterprijzen): ‘Meest Indrukwekkende Productie’ en ‘Meest Indrukwekkende Podiumprestatie’. Acteur Dick van den Toorn mocht deze laatste nominatie verzilveren voor zijn rol van Knoop. Lang en Gelukkig is in 2010 verfilmd en heeft op het Nederlands Film Festival in 2010 drie Gouden Kalveren mee naar huis mogen nemen, waaronder de Film1 Publieksprijs.

Het is een parade aan bekende sprookjesfiguren: Assepoester, de boze stiefzussen, Klein Duimpje, Roodkapje, de zeven geitjes en Bambi. Maar niets is wat het lijkt. Mannen spelen vrouwen, de boze stiefzussen Paris en Hilton staan naast ontheemde prinsen, en gelouterde acteurs naast een balletklasje kinderen, die dansen als elfjes. Het publiek in de zaal hoeft allesbehalve stil te zijn: jong én oud mag meezingen, de helden op het toneel waarschuwen voor dreigend gevaar (“Kijk uit, achter je!”) of eindeloos kibbelen met gemene snoodaards. Wees gewaarschuwd: theatraal vuurwerk, spectaculaire acts of heerlijk flauwe grappen worden niet geschuwd!

Met: Arjan Ederveen, Alex Klaasen/Remko Vrijdag, Hannah van Lunteren, Jack Wouterse/Rik Hoogendoorn, Dick van den Toorn, Hans Leendertse, Gijs Naber en Sylvia Poorta. Trailer Lang en Gelukkig.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?