De tweede editie van Jazzclub GIGANT: Jazz ‘n Vocals

21 oktober 2018, om 16:00, Gigant, Nieuwstraat 377, Apeldoorn, Gratis/Pay what you want!

Door Agenda

Jazzclub Gigant is het Apeldoornse podium voor muzikanten en liefhebbers van jazzmuziek. Op elke derde zondag van de maand wordt lokaal Jazztalent gekoppeld aan de huisband: De Guus Essers Band. Op zondag 21 oktober is het de beurt aan zangeres Lotte van Drunen en de Fabulous ParkBraBand uit Deventer. Ook deze zondag leidt muzikaal gastheer Guus Essers de bezoeker door het programma waarbij deze keer de ‘vocals’ centraal staan.

Lotte van Drunen

Lotte combineert als zangeres verschillende stijlen binnen de lichte muziek: jazz, soul en pop. Ze begon haar zangopleiding aan het Fontys Conservatorium te Tilburg en vervolgde haar studie al gauw aan het ArtEZ Conservatorium te Arnhem. Ze specialiseerde zich bij o.a. Mathilde Santing, Ronald Douglas en Sylvie Lane. Lotte zingt in verschillende combinaties, is werkzaam als studiozangeres en in close-harmony verband. Met haar nu jazz kwartet ‘Melphi’; bracht ze in 2014 debuutalbum ‘through the looking glass’ uit, dat internationaal werd ontvangen met lovende recensies. Ze speelden een Nederlandse clubtour, wonnen de Blue Note DuvelVibes challenge en NPO radio 6 riep ze uit tot jazztalent van het jaar. Als docent is Lotte verbonden aan o.a. de Hogeschool voor de kunsten Utrecht (HKU), ArtEZ hogeschool voor de kunsten en de vooropleiding van Tim Koldenhof Producties in Apeldoorn.

Fabulous ParkBraBand uit Deventer e.o.

Dat muziek leidt tot vriendschap en plezier is voor de Fabulous ParkBraBand een echt ervaringsfeit. Dit is te zien en te horen in het samenspel van deze 4 instrumentalisten. Zeker zodra hun jazz-, blues- en latinnummers worden afgewisseld met spontane, soms eenmalige improvisaties op wisselende thema’s. Onvoorspelbaar, verkennend en vooral relaxed.

Guus Essers Band

De broers Guus (toetsen) en Cees Essers (bas) zetten in de jaren 70 hun muzikale stempel in bands als Ambrozia (Eerbeek/Apeldoorn), Brimstone (Apeldoorn), Scope (Zwolle), Rob Hoeke Rhythm & Blues Band (Haarlem) en Quartet Guus Essers (Apeldoorn). Maar hun professionele muzikale carrière krijgt pas echt een boost met het spelen in de Nederlandse versie van de rockopera Hair. Drummer Jan ter Maat jr. volgt de voetsporen van zijn vader en sluit op 17 jarige leeftijd aan bij de band. Jan is een meester in brushes en in alle vormen van jazz, speelt in popbands, jazzbands, dixieland, coverbands, zowel in binnen- als buitenland. Een jaar na de intrede van Jan maakt André Jansen het kwartet compleet. André speelt saxen en klarinet en is o.a. als klarinet en saxofoondocent verbonden aan muziekscholen. De band speelt een breed repertoire, zowel Jazz, blues, latin, jazzrock als pop, maar ook een pittige boogiewoogie gaan ze niet uit de weg.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?