Debatwedstrijd voor Apeldoornse scholieren in Apeldoorns stadhuis

26 november 2014 - 15 november 2014, om 19:30, Stadhuis

Door Redactie

© Medea

De Orde van den Prince afdeling Apeldoorn organiseert op 26 november een debatwedstrijd voor leerlingen van de hoogste klassen in het voortgezet onderwijs. De Orde heeft daarvoor de welwillende medewerking van de gemeente Apeldoorn gekregen. De wedstrijd zal plaatsvinden in de Raadzaal van de gemeente Apeldoorn.

Debatteams van vier Apeldoornse scholen (Jacobus Fruytier Scholengemeenschap, Christelijk Lyceum, Koninklijke Scholengemeenschap en Gymnasium Apeldoorn) zullen op 26 november met elkaar de strijd aangaan om de debat-wisseltrofee te winnen. Hun debattechnieken zullen worden beoordeeld door onder andere burgemeester John Berends en oud-burgemeester Fred de Graaf. Gemeenteraadsleden helpen de leerlingen bij de voorbereiding van deze wedstrijd. De debatwedstrijd is openbaar.

Het programma is als volgt:

  • 19.30 uur: ontvangst
  • 20.00 uur: welkomstwoord door de burgemeester van Apeldoorn, dhr. Berends
  • 20.15 uur: eerste vier debatrondes
  • 21.15 uur: pauze (finalisten bereiden zich voor)
  • 21.30 uur: slotronde
  • 22.00 uur: eindjurering en prijsuitreiking

De Orde van den Prince is een Vlaams-Nederlandse vereniging. De leden zetten zich in om in het persoonlijk en professioneel leven de Nederlandse taal en cultuur te promoten. In een wereld waarin de kleinere culturen steeds meer onder druk komen, blijft deze opdracht relevant. De naam van de vereniging is afkomstig van Willem de Zwijger, Prins van Oranje. Deze historische figuur werd gekozen als symbolisch boegbeeld vanwege zijn belangrijke rol in de geschiedenis van de Nederlanden.

Vriendschap en verdraagzaamheid zijn de pijlers van de Orde van den Prince. De Orde van den Prince is een grensoverschrijdende vereniging met bijna 100 afdelingen in Nederland, Vlaanderen maar ook bijvoorbeeld in Kaap de goede Hoop, Parijs, Keulen, Luxemburg, Londen en Manhattan. De maandelijkse bijeenkomsten staan in het teken van de Nederlandse taal en cultuur in de breedste zin van het woord. Er worden sprekers uitgenodigd die vanuit hun eigen invalshoek de Nederlandse taal en/of cultuur belichten en vervolgens een discussie aangaan met de aanwezigen.

 

Facts:

  • Woensdag 26 november 2014
  • 19.30 uur
  • Raadzaal stadhuis Apeldoorn, Marktplein 1

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?