Nederlands Blazers Ensemble steunt goed doel

7 november 2017, om 20:00, Theater Orpheus, Churchillplein 1, Apeldoorn

Door Agenda

Muzikale vrijplaats Oost West Thuis Niet Best

Het Nederlands Blazers Ensemble speelt voor de derde keer met een rijke verzameling muzikanten en componisten bijeengekomen in de wereld van de Nederlandse asielzoekerscentra. Van elk verkochte kaartje schenkt het ensemble €1,50 aan Stichting de Vrolijkheid. De voorstelling is van 1 t/m 15 november te zien in het hele land.

AMSTERDAM – Een zinderende voorstelling waarbij culturen elkaar ontmoeten en versmelten. Dat is Oost West Thuis Niet Best van het Nederlands Blazers Ensemble (NBE). Het ensemble speelt voor de derde keer met een rijke verzameling muzikanten en componisten bijeengekomen in de wereld van de Nederlandse asielzoekerscentra. Van elk verkochte kaartje schenkt het ensemble €1,50 aan Stichting de Vrolijkheid. De voorstelling is van 1 t/m 15 november te zien in het hele land.

Het is inmiddels een traditie: iedere twee jaar brengen de blazers het programma Oost West Thuis Niet Best waarbij zij het podium delen met gastmusici uit alle windstreken. Voor sommige van deze musici fungeert het NBE-podium als een vluchtheuvel in een onzeker bestaan, voor anderen is het als een veilige haven van waaruit iets nieuws kan worden opgebouwd. Voor iedereen is dit podium een muzikale vrijplaats waar verleden en toekomstdromen kunnen samenvloeien in zinderende muziek.

Net als tijdens de vorige edities werkt het NBE samen met Stichting de Vrolijkheid die in zeventwintig Nederlandse asielzoekerscentra activiteiten aanbiedt op het gebied van muziek, dans, film, theater, beeldende kunst, fotografie en mediakunst. Daarnaast heeft het NBE voor dit programma de handen ineengeslagen met Stichting Toverfluit en Move Forward, non-profitorganisaties die zich respectievelijk bezighouden met het ondersteunen van musici die hun talenten beter willen benutten en van jongeren die hun verhalen willen vormgeven in dans en rap.

€1,50 PER VERKOCHT KAARTJE NAAR STICHTING DE VROLIJKHEID
Stichting de Vrolijkheid verzorgt kunstzinnige en creatieve activiteiten voor en met kinderen en jongeren in Nederlandse asielzoekerscentra. In het voortraject voor deze tournee leveren de medewerkers van De Vrolijkheid een bijdrage in het traceren en begeleiden van musici. Om de verbindende rol van muziek tussen mensen, waar ze ook vandaan- of terechtkomen extra te ondersteunen, schenkt het NBE per verkocht kaartje €1,50 aan Stichting de Vrolijkheid.

SPEELDATA
woensdag 1 november, 20:30 Amsterdam, Podium Mozaiek LAATSTE KAARTEN voorpremière / voorprogramma door scholieren uit Amsterdam West
donderdag 2 november, 20:30 Leeuwarden, De Harmonie première / inleiding begint om 19:30
zaterdag 4 november, 20:30 Helmond, Cacaofabriek inleiding begint om 19:45 uur
zondag 5 november, 15:00 Utrecht, TivoliVredenburg inleiding begint om 14:15
dinsdag 7 november, 20:00 Apeldoorn, Orpheus inleiding begint om 19:15
woensdag 8 november, 20:30 Heerlen, Parkstad Limburg Theaters inleiding begint om 19:30
donderdag 9 november, 20:30 Tilburg, Theaters Tilburg inleiding begint om 19:30
zondag 12 november, 14:30 Enschede, Grote Kerk
dinsdag 14 november, 20:15 Wageningen Junushoff inleiding begint om 19:00
woensdag 15 november, 20:00 Amsterdam, Paradiso inleiding begint om 19:00 / er zijn zit- en staanplaatsen

Voorafgaand aan de voorstellingen geeft musicoloog Saskia Törnqvist een inleiding. Na afloop van de concerten nodigt het NBE het publiek traditiegetrouw uit voor een afterconcert in de foyer of hal.

Kaarten & informatie: www.nbe.nl
Lees hier meer over Oost West Thuis Niet Best
Download hier high.res. fotomateriaal.
Voor perskaarten, interviewmogelijkheden en meer informatie kunt u contact opnemen met:
Sanne Grijsen (interim hoofd marketing) | 020-6237806 | sg@nbe.nl

Nederlands Blazers Ensemble
Het Nederlands Blazers Ensemble (NBE) is een groep van ruim twintig topmusici die zo’n tachtig keer per jaar samenkomt om in binnen- en buitenland bijzondere programma’s te spelen. Gezamenlijke bezieling en honger naar avontuur drijft het NBE tot het maken van theatrale muziekprogramma’s die zelden onder één muzikale noemer te vangen zijn; het NBE combineert eigentijdse en oude muziek van alle soorten en maten die de zinnen en verbeelding prikkelt. Het NBE is altijd op zoek naar intrigerende samenwerkingen met musici uit andere culturen en spannende combinaties met andere disciplines. Met de vernieuwende programma’s, wil het NBE een groot publiek verrassen, boeien, ontroeren en prikkelen. Lees hier meer

Artistiek leider Bart Schneemann over het NBE:
“Wij houden ervan muziek te spelen uit alle windstreken en van alle tijden, en alle muziekstijlen met elkaar te verbinden. In elke voorstelling proberen wij de kracht van al die prachtige noten te gebruiken om u een verhaal te vertellen. Een verhaal dat u zal ontroeren, verbazen en op andere gedachten zal brengen.”
Meer informatie: www.nbe.nl

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

Elke maandag ons nieuws in de mail?