Def Americans brengen Johnny Cash tot leven

2 mei 2014 - 30 april 2014, om 21:00, Gigant

Door Redactie

Madeleine Sars


Meer dan 50 jaar na de eerste hits van Johnny Cash, weten de Eindhovenaren van Def Americans de swing, sfeer en rebellie van een optreden van deze legendarische Amerikaanse zanger verbluffend goed te raken. Langzaam maar zeker is de band een vaste kracht in het Nederlandse clubcircuit geworden. De songs die Johnny Cash zelf met zoveel liefde en bevlogenheid wist te brengen worden opnieuw leven ingeblazen door de Def Americans. Vrijdag 2 mei staan ze vanaf 21:00 in de popzaal van Gigant in Apeldoorn. Kaarten zijn nu te koop voor €12,- en €10,- (leden/vrienden van Gigant).

Def Americans schakelen net als the Man in Black zelf moeiteloos tussen de rebellie van de Folsom Prison en San Quentin albums, Sun recordings rockabilly krakers en het vuur en de broosheid uit de comeback albums uit de American recordings reeks. Ook de showmanship van Johnny Cash is terug te vinden op het podium bij deze Eindhovenaren. Het moment dat de grote liefde in Johnny’s leven, June Carter Cash, zich op het podium voegde was altijd heel bijzonder. En zo is het ook bij een Def Americans show. Wanneer Kim “Carter” zich bij het gezelschap voegt, gaat het broeien voor en op het podium en samen met de zaal, en wordt de show haast in hogere sferen bezegeld met de beste June en Johnny songs.

“I love songs about horses, railroads, land, Judgment Day, family, hard times, whiskey, courtship, marriage, adultery, separation, murder, war, prison, rambling, damnation, home, salvation, death, pride, humor, piety, rebellion, patriotism, larceny, determination, tragedy, rowdiness, heartbreak and love. And Mother. And God.” – Johnny Cash.

Onze nieuwsbrief

Elke maandag ons nieuws in de mail?

REACTIES

Elke maandag ons nieuws in de mail?